ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

235%cf%87200cm

Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βαγγέλη Τζερμιά

σε Ελλάδα/Πολιτισμός

Η Depot Art gallery εγκαινιάζει το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και ώρες 20:00 έως 23:30 την έκθεση ζωγραφικών έργων του καλλιτέχνη Βαγγέλη Τζερμιά με τίτλο: «ΕΙDOMEN»…
Ο Βαγγέλη Τζερμιάς είναι διακεκριμένος καλλιτέχνης με πολύ πλούσιο βιογραφικό και πολλές παρουσιάσεις έργων του σε σημαντικούς χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Στην νέα ενότητα των έργων του, που θα εκτεθούν στην Dépôt Αrt gallery, ο καλλιτέχνης αναδεικνύει με πολύ ευαισθησία και ταυτόχρονα καταγράφει την σκληρότητα ενός πολύ ιδιαίτερου ζητήματος που υπάρχει ως κορυφαίο πρόβλημα όχι μόνον της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Αγγίζει ένα θέμα που δεν είναι απλά διαδικαστικό και κοινωνικό, αλλά πρωτίστως είναι ανθρωπιστικό. Το μεγάλο θέμα με τις πολλές και δύσκολες παραμέτρους: …ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.
Ο ίδιος ο καλλιτέχνης δημοσιοποιεί τις απόψεις του και σημειώνει:
«Eidomen»: Ο τίτλος προέρχεται από την Ειδομένη, έναν από τους τόπους hot spot προσφυγικών καταυλισμών που τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί μετανάστες.
Από όπου και γίνεται εκ νέου η μεταφορά ανθρωπίνου δυναμικού προς άλλες χώρες, αλλά και παραμονή πολλών εξ’ αυτών στη χώρα μας. Μέσα στον χώρο αυτό διαδραματίζονται καθημερινά ιστορίες ανθρωπίνου πόνου, αλλά και σενάρια ζωής ελπίζοντας σε μια καινούργια ζωή.
Πάνω σε αυτό το concept οριοθετείται η δουλειά αυτή έχοντας πάντα υπόψη
πως το παγκόσμιο σύστημα είναι αμείλικτο στην ανθρώπινη φύση.
Το «Eidomen» αποσκοπεί στην συνεχή αφύπνιση και έρευνα μέσω της τέχνης πράγμα που με απασχολεί από την αρχή της δημιουργικής μου ζωής, ελπίζοντας σε έναν καλύτερο κόσμο. Είναι ένα σχέδιο για νέες ιδέες και νέους κόσμους που θα δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια. […]

Επιμέλεια έκθεσης: Γωγώ Κολυβήρα
Εγκαίνια: Σάββατο 8 Οκτωβρίου. Ώρες 20:00 έως 23:30. Διάρκεια: Έως 3 Νοεμβρίου
Dépôt Art gallery, Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι Αθήνα
Τηλ επικοινωνίας: 210 3648174

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top