ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

3_

Δικαστήριο καταδίκασε τους «Δεν πληρώνω» του Τσίπρα

σε Ελλάδα/Πρώτη φορά αριστερά

Με πέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών καταδίκασε το δικαστήριο της Λαμίας μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» για κινητοποίηση που είχαν πραγματοποιήσει τον Οκτώβριο του 2011 στα διόδια της Αγίας Τριάδας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.
Η απόφαση αυτή, παρότι ήταν αναμενόμενη από νομικούς κύκλους, υπήρξε απρόσμενη για τους καταδικασθέντες οι οποίοι στρέφονται κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που «είχε έρθει στα διόδια για να δείξει αγωνιστικό προφίλ».
«Άλλη μια φορά με μία νέα κυβέρνηση έχουμε τις ίδιες διώξεις. […] Ο κ. Τσίπρας είχε έρθει αρκετές φορές στα διόδια. Ακριβώς για να αντλήσει από την υπεραξία ενός κινήματος, το οποίο ήταν ανόθευτο. […] Ήρθε μόνο και μόνο για να δείξει ένα προφίλ αγωνιστικό. Φυσικά το ξέχασε, αυτό το προφίλ το αγωνιστικό» αναφέρει στο Star Λαμίας ο καταδικαστείς πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής του κινήματος «Δεν πληρώνω» Βασίλης Παπαδόπουλος.
Όπως παραδέχτηκε on camera, ο δικηγόρος του κινήματος «Δεν πληρώνω» Χρ. Λιαρομάτης «δεν υπάρχει νομικός τρόπος για να αποτραπεί η τοποθέτηση διοδίων». «Μόνο με μία κινηματική δράση μπορεί να αποκρουστεί οτιδήποτε άλλο» σημείωσε. Το κίνημα «Δεν πληρώνω» είχε, στο παρελθόν, την κάλυψη όχι μόνο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του σημερινού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος το 2011 είχε δηλώσει (από σταθμό διοδίων) ότι: «Η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει ένα κίνημα αυθόρμητο που δεν ανήκει σε κανένα κόμμα ως κίνημα τζαμπατζήδων.[…] Δεν είναι ιδιοτέλεια αυτή η πράξη αντίστασης. Είναι πράξη αξιοπρέπειας. Νομίζω ότι η ανυπακοή απέναντι σε ένα κράτος και μία πολιτεία που δεν μπορεί να τηρήσει ούτε τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της είναι ένας δρόμος που θα γίνει, πλέον, μαζικός».
Σε κάθε περίπτωση, οι περιπτώσεις των κινηματιών που βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη ή με μεγάλα πρόστιμα είναι πολυάριθμες. Τον περασμένο Μάρτιο ο πρώην υποψήφιος βουλευτής με την Λαϊκή Ενότητα Γιώργος Θεοφάνους είχε γνωστοποιήσει με δηλώσεις του σε μέσα ενημέρωσης ότι του έχει βεβαιωθεί από την εφορία πρόστιμο 22.000 ευρώ επειδή έχει περάσει από τα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης της Εγνατίας Οδού 130 φορές χωρίς να πληρώσει.
Να σημειωθεί ότι έντεκα ακόμη μέλη του κινήματος «δεν πληρώνω» βρίσκονται αντιμέτωπα με τη δικαιοσύνη, όπως και με αγωγές εναντίον τους με αίτημα καταβολής αποζημίωσης 500.000 ευρώ (ανά άτομο).

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top