ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

DNT

ΔΝΤ: Βελτίωση με προκλήσεις για την παγκόσμια οικονομία

σε Billion

Περαιτέρω βελτίωση των διεθνών χρηματοπιστωτικών συνθηκών διαπιστώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σε έκθεση του, στην οποία ωστόσο, υπογραμμίζεται ο κίνδυνος εκδήλωσης νέων προκλήσεων.
Στην έκθεση, η οποία φέρει τον τίτλο Global Financial Stability Report, επισημαίνεται ότι η πολιτική και νομισματική αβεβαιότητα είναι διάχυτη σε αρκετές περιοχές του πλανήτη και ιδίως στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.
«Καμπανάκι» χτυπά και για την Κίνα, καθώς το Ταμείο θεωρεί ότι το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος κινείται σε υψηλά επίπεδα.
Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, αναγνωρίζει πως η παγκόσμια οικονομία έχει σημειώσει βήματα προόδου, προς την κατεύθυνση της περαιτέρω οικονομικής ανάπτυξης.
Ως αποτέλεσμα, προσθέτει το ΔΝΤ, ο κίνδυνος χρεοκοπίας για τις τράπεζες έχει περιοριστεί, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις ασφαλιστικές εταιρείες.
Σε αποκλιμάκωση βρίσκονται και οι προκλήσεις των αναδυόμενων και αναπτυσσόμενων οικονομιών, καθώς η ανάκαμψη της τιμής των εμπορευμάτων έχει συνδράμει στη βελτίωση των οικονομικών δεικτών.
Όσον αφορά το παγκόσμιο εμπόριο, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και απορρίπτει τις προστατευτικές πολιτικές, οι οποίες δύναται να θέσουν νέα εμπόδια στην ελεύθερη διακίνηση αγαθών και υπηρεσιών.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Billion

Go to Top