ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

4_

Επιδόματα με πλαστά στοιχεία επί 25 χρόνια

σε Ελλάδα/Κοινωνία/Μαζί τα φάγαμε

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά πέντε παιδιά κωφάλαλα και με νοητική υστέρηση εμφάνιζε εδώ και 25 χρόνια ζευγάρι Ρομά από το Πλατύ Ημαθίας και κατάφερε με τον τρόπο αυτό να εισπράττει παράνομα προνοιακά επιδόματα και επιδόματα πολυτέκνων, που έφτασαν μέχρι τώρα στο ποσό των 410.000 €.
Η 43χρονη σήμερα μητέρα, που είχε αποκτήσει δύο παιδιά με τον 44χρονο σύζυγό της, εμφάνισε πλαστά πιστοποιητικά για την απόκτηση άλλων τριών παιδιών μέσα στο 1991. Με ψευδείς βεβαιώσεις μαιευτήρων φέρεται να έκανε τρεις τοκετούς μέσα σε μία χρονιά, ενώ με επίσης ψευδείς βεβαιώσεις ιδιωτών γιατρών και τα πέντε παιδιά, όλα κορίτσια, είχαν νοητική υστέρηση, το ένα ήταν κωφάλαλο και άλλα είχαν άλλες παθήσεις.
Οταν τα κορίτσια μεγάλωσαν, το ζευγάρι βρήκε με τη βοήθεια ενός 25χρονου τρεις κοπέλες, ηλικίας 23, 24 και 28 χρόνων, τις εμφάνισε σε αστυνομικά τμήματα και εξέδωσε στο όνομά τους ταυτότητες, τις οποίες χρησιμοποιούσε για τα τρία ανύπαρκτα παιδιά τους. Συγκεντρώνοντας όλα τα πλαστά δικαιολογητικά και παίρνοντας μαζί του μία 26χρονη -σήμερα- κωφάλαλη, ο 44χρονος πήγαινε σε τακτά χρονικά διαστήματα στις υπηρεσίες πρόνοιας και έπαιρνε βεβαιώσεις ότι τα παιδιά του ήταν άτομα με νοητική υστέρηση και δικαιούνταν προνοιακά επιδόματα, αλλά και επιδόματα πολύτεκνου. Εδώ και 25 χρόνια που γινόταν αυτή η απάτη, το ζευγάρι εισέπραξε συνολικά 410.000 € από επιδόματα, ενώ η υπόθεση εξιχνιάστηκε χάρη στην παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού του τμήματος Πλατέος Ημαθίας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top