ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΥΑ ΛΟΥΚΑΤΟΥ- ΣΩΤΗΡΙΑ  ΣΟΥΣΑΝΗ

Εύα Λουκάτου – Σωτηρία Σουσάνη: Όταν θέλουν δυο γυναίκες…

σε Ελλάδα/Πολιτισμός

Μιλούν η μια για την άλλη με τα καλύτερα λόγια και για τη χημεία που τις «έδεσε» μουσικά, έτσι όπως φάνηκε και πάνω στη σκηνή, στην πρώτη τους κοινή εμφάνιση, δίνοντας τους ώθηση για το επόμενο βήμα στη συνεργασία.
Ο λόγος για την τραγουδοποιό Εύα Λουκάτου και την ερμηνεύτρια Σωτηρία Σουσάνη οι οποίες ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία, «Αφού έχω εσένα», όπως είναι και ο τίτλος του άλμπουμ που ετοιμάζουν.
Η Εύα, μετά από τρεις προσωπικές δουλειές και αρκετές συμμετοχές στη δισκογραφία ως συνθέτρια, στιχουργός και τραγουδίστρια, συναντήθηκε με τη Σωτηρία μια ανερχόμενη ερμηνεύτρια και υπογράφει τη μουσική και τους στίχους της πρώτης δισκογραφικής της δουλειάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ένα από τα τραγούδια, τους στίχους έχει γράψει η Ρεβέκκα Ρούσση.
«Περάσαμε τόσο καλά στην προετοιμασία και τις ηχογραφήσεις» λένε «και θέλουμε το ίδιο να κάνουμε μαζί και στη σκηνή». «Να τραγουδήσουμε, να χαρούμε και να επικοινωνήσουμε μέσα από τη μουσική που τόσο πολύ αγαπάμε».
Η Εύα Λουκάτου έχει στο ενεργητικό της πλούσια μουσική πορεία και συνεργασίες με σημαντικούς έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.
Την άνοιξη του 2009 εκδίδει την πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Έτσι θα γίνει» σε μουσική και στίχους της ίδιας, ενώ σε τρία τραγούδια συνεργάζεται με τους στιχουργούς Οδυσσέα Ιωάννου, Κώστα Φασουλά και Γιώργο Κορδέλλα.
Ξεχωριστή στιγμή, όταν μελοποιεί, ενορχηστρώνει και ερμηνεύει το ποίημα «Θέλω να κουβεντιάσω» της Κατερίνας Γώγου, συμμετέχοντας έτσι στο βιβλίο/CD με τίτλο «Πάνω κάτω η Πατησίων» αφιέρωμα στην ποιήτρια, που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2012.
Τον Απρίλιο του 2013 κυκλοφόρησε η δεύτερη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Όνειρα σφραγίζω» σε μουσική, στίχους και ενορχήστρωση της ίδιας.
Το 2014 έγινε πιο γνωστή μέσα από το άλμπουμ «Μ’ ένα σακίδιο για συνοδηγό», όπου και ερμηνεύει τα περισσότερα τραγούδια. Με συμμετοχή από τους Λατίνους Martha Moreleon και Yoel Soto, η νεαρή ταλαντούχα δημιουργός ενώνει το tango με το latin και τη λαϊκή μουσική της Λατινικής Αμερικής με ήχους και μελωδίες της Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων, προσφέροντας δέκα μαγευτικά τραγούδια, δύο εκ των οποίων είναι με ισπανικό στίχο.
Το 2015 έγραψε και ερμήνευσε τον «Οδυσσέα» ένα τραγούδι που, όπως μας λέει, «προέκυψε από την ανάγκη να κάνω μία προσωπική κατάθεση για τους καιρούς μας και με την ελπίδα η ιστορία του Οδυσσέα να επαναληφθεί», αφιερώνοντας το «σε όσους αισθάνονται Έλληνες».
Επόμενη στάση στο μουσικό της ταξίδι και με συνοδοιπόρο πλέον τη Σωτηρία Σουσάνη, την Παρασκευή 22 Απριλίου, στη σκηνή του Cabaret Voltaire στο Μεταξουργείο, να λένε στον καθένα μας ξεχωριστά «Αφού έχω εσένα να σου τραγουδώ!»

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top