ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

newego_LARGE_t_1101_54769817_type13145

Ζήτω που καήκαμε…

σε Ελλάδα/Κοινωνία

Καίγεται η Μύκονος στην Ελιά. Καίγεται κι η Βοιωτία. Στο Παρόριο ένας δασοπυροσβέστης έγινε πυρανάπλωμα του πυρός. Έγινε από τη φωτιά άγριος ένας άγιος: Ο Άγιος Γεώργιος στο Μεσολόγγι…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ (BAR-BAR), ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ

Στην Κάντανο καίγονται και τα Χανιά. Όλη η Ελλάδα καίγεται. Και φλέγεται. Το σύμπαν κάηκε. Μα στους εμπρηστές καρφάκι δεν τους καίγεται.. Γνωστοί άγνωστοι κι αυτοί. Τύποι φλογεροί. Της πυρκαγιάς. Και να δεις, που θα μας πούνε τελικά, πως φταίει ο λαός και τις φωτιές τις βάζει ο ίδιος ο Θεός. Φωτιές παντού. Φωτιά οι τιμές. Φωτιά τα τέλη. Φωτιά τα πρόστιμα. Φωτιά οι διακοπές στα νησιά, φωτιά και οι διακοπές της ΔΕΗ. Αδιάκοπες διακοπές. Και αδιάκοπες φωτιές. Τα πάντα κάηκαν. Και οι πάντες μας καίνε. Τα κανάλια κυνηγούν την καυτή επικαιρότητα. Κι οι πολιτικοί αρχηγοί πήραν τα όρη και τα βουνά με πύρινους λόγους και ζητωκραυγάζουν: Ζήτω, που καήκαμε.
Στο τέλος κατά τα λεγόμενα και τα φλεγόμενα, θα μας κάψουν και τη γούνα. Αρκετά τη χτενίζαμε. Εδώ ο κόσμος χάνεται και το γουνί χτενίζεται. Όλοι καμένοι. Και χαμένοι. Ο μόνος που δεν καίγεται είναι ο Πάνος Καμμένος. Παντού αλλού φωτιά και τσεκούρι. Στάχτη και κουρνιαχτός. Πύρινο μοιρολόι ο Εθνικός δρυμός: Πενθικός οδυρμός. Τι να προλάβει και η πυροσβεστική με τις εξαντλίες της.. Δεν βρίσκονται ένοχοι. Μόνο ένα όχι. Παρ΄το είδηση, καμένο μου και τσουρουφλισμένο μου. Η Ελλάδα, η χώρα του φωτός, έγινε η χώρα της φωτιάς.
Όλη η Ελλάδα μια λαμπάδα.
Πρώτα πυρπολείται.
Και μετά «Πωλείται».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top