ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ÓÖÁÉÑÏÐÏÕËÏÓ  ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÔÓÓÊÁ  (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Η έπαρση νικά τον προγραμματισμό

σε Αθλητισμός/Ελλάδα

Μάλλον δικαιολογημένο θα μπορούσε να πει κανείς τον αποκλεισμό του Ολυμπιακό από το Top 16 της Ευρωλίγκα, μία επίδοση η οποία αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για τους Πειραιώτες τα τελευταία χρόνια…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΔΑΡΣΙΝΟ
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Με ήττα αποχαιρέτισε την εφετινή Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός ο οποίος έχασε με 99-96 από την ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι είχαν πολλά προβλήματα στην άμυνα και παρά τη μεγάλη τους προσπάθεια στην επίθεση ηττήθηκαν. Αυτή ήταν η 8η ήττα των «ερυθρολεύκων» σε μία σειρά 14 αγώνων. Δεν το λες και σοβαρό ρεκόρ, από τη στιγμή που συστηματικά οι Πειραιώτες ήταν στα Play Offs της Ευρωλίγκα αλλά και σε συνεχόμενα Final 4.
Αναντίρρητα το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης πέφτει πάνω στον Σφαιρόπουλο, έναν προπονητή ο οποίος ξεκίνησε με ιδιαίτερη ζέση τη δουλειά του, όμως κάπου στην πορεία, το έχασε. Στην πραγματικότητα όμως, παρασύρθηκε από την έπαρση ολόκληρου του σωματείου, όταν αυτό πετύχαινε σχεδόν… 20 νίκες στην πρώτη φάση της διοργάνωσης. Αυτό είχε βέβαια ως αποτέλεσμα να κρυφτούν κάτω από το χαλάκι όλες οι αδυναμίες του Ολυμπιακού, ο οποίος απλούστατα δεν παίζει μπάσκετ φέτος.
Η σκληρή άμυνα α λα Ομπράντοβιτς δεν αποδίδει πάντα, ειδικότερα όταν δεν έχεις ούτε ένα σοβαρό επιθετικό play. Και όταν τα μεγάλα ατού χάνονται λόγω τραυματισμών, εκεί πρέπει να αναλάβεις δράση διαφορετικά: Με μεταγραφές. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του με μόλις δύο τρεις κινήσεις άλλαξαν τα πάντα. Έφερε τα πάνω κάτω. Από εκεί που ήταν για ντροπιαστικό αποκλεισμό έφτασε ένα βήμα από το να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στον δικό του, σαφώς όμως πιο εύκολο όμιλο.
Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του δεν κατάφερε να κάνει κάποια κίνηση. Ίσως διότι στην πραγματικότητα κανείς δεν ζήτησε μεταγραφές. Και εδώ έγκειται η ευθύνη του Σφαιρόπουλου. Αυτός ήταν που έπρεπε να προνοήσει για σοβαρούς αντικαταστάτες, αυτός ήταν που έπρεπε να προνοήσει για υπαρκτές μεταγραφές επιπέδου Ολυμπιακού. Αντ’ αυτού οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν σε ένα ιδιόμορφο καθεστώς εκπτώσεων, στοιχίζοντας όλη τη χρονιά, διότι αυτό είναι η Ευρωλίγκα, και πετώντας την από το παράθυρο.
Σα να μην έφταναν όλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τα Play Offs ξεκινάνε σε μία με δύο εβδομάδες και όπως όλα δείχνουν η ΑΕΚ θα βρεθεί στον δρόμο των Πειραιωτών για τον τελικό. Στην πραγματικότητα ο Ολυμπιακός θα περάσει μία σκέτη κόλαση. Μπορεί να νικήσει με 3-0 αλλά καμία νίκη του δεν θα είναι εύκολη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όλα τα τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων που κρίνονται στον πόντο, με αποκορύφωμα την πρόσφατη αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ η οποία κρίθηκε μετά από δύο ολόκληρες παρατάσεις!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Αθλητισμός

Go to Top