ΜΟΡΤΕΣ 2

Η εκδίκηση της ροκιάς μόνο για …Μόρτες!

σε Ελλάδα/Πολιτισμός

Είναι αρκετές οι μπάντες που αναζητούν «πρωτοποριακά» μονοπάτια, ωστόσο λίγες είναι εκείνες οι οποίες ξεχωρίζουν αποκτώντας δική τους μουσική ταυτότητα.

Ανάμεσα τους οι «Μόρτες», ένα συγκρότημα που από τα πρώτα του βήματα έχει ήδη ξεχωρίσει με τα εξαιρετικά του «παντρέματα». Ο κόσμος τους γνώρισε από «Τα Μπλουζ του Καραγκιόζη» ένα τραγούδι το οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις, με ένα μοναδικό πάντρεμα ηλεκτρικής κιθάρας και μπάσου με το μπουζούκι και το μπαγλαμά, μια συνάντηση δύσης και ανατολής, παρόντος και παρελθόντος.

Το τραγούδι αυτό είχε τη δική του ιστορία. Όπως εξηγεί ο Άγης Νικολακόπουλος το ριφ της κιθάρας το είχε γράψει πριν από 15 χρόνια, για ένα μπλουζ/ροκ τραγούδι των «Εν Ψυχρώ», όμως η μπάντα διαλύθηκε και το ριφ «έμεινε στο συρτάρι».

Στις 17 Απρίλη του 2011, ο θάνατος του Νίκου Παπάζογλου τον στεναχώρησε πολύ. Ήταν τραγουδοποιός συνδεδεμένος με τα νεανικά του χρόνια, με όμορφες στιγμές, πιο αληθινές, πιο ερωτικές αλλά και πιο ξέγνοιαστες από τις σημερινές.

Το τραγούδι εκφράζει, όπως λέει, το παράπονό του για το γεγονός αυτό, αλλά και για όλα τα γεγονότα που τα τελευταία χρόνια μας κάνουν να αισθανόμαστε πολύ μόνοι και πολύ φτωχοί. Από κάθε άποψη.

Τώρα οι «Μόρτες» …ξαναχτυπούν με την «Εκδίκηση της Ροκιάς» με πέντε συνθέσεις του συγκροτήματος, αλλά και τρεις μοναδικές, πρωτότυπες ερμηνείες σε  κλασσικά τραγούδια: «Οι Θαλασσινοί» του Γιώργου Ζαμπέτα, «Μικρός Αρραβωνιάστηκα» του Μάρκου Βαμβακάρη και «Ο Απόκληρος» του Βαγγέλη Γερμανού!

Οι «Μόρτες» είναι μια παρέα μουσικών, μια μπάντα που αποτελείται από φίλους με κοινή αγάπη στα μπλουζ, το ροκ και το ρεμπέτικο. Βασίζεται σε μια ιδέα του Άγη Νικολακόπουλου (πρώην Alter Ego/Εν Ψυχρώ) που είναι και ο τραγουδιστής, βασικός συνθέτης και στιχουργός του συγκροτήματος.

Συνοδοιπόροι ο Γρηγόρης Μουμτζής στην κιθάρα, Γιώτης Κύτταρης στην κιθάρα και slide guitar, Άκης Πετρινιώτης στο μπάσο, Γιάννης Βερούχης στα τύμπανα και Θωμάς Σύγγας στο μπουζούκι.
Η μουσική τους συνδυάζει τα blues, την country, το rock, την jazz ακόμα και το swing, με το ρεμπέτικο, το λαϊκό και το δημοτικό. Ο στίχος ελληνικός, θυμίζει «άλλες εποχές».

Στις ηχογραφήσεις συμμετέχουν πολλοί ακόμα καταξιωμένοι καλλιτέχνες στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα ένα εξαιρετικό ταίριασμα διαφορετικών μουσικών, όπου τίποτα δε ακούγεται «εκτός θέματος» και όλα μοιάζουν να αλληλοσυμπληρώνονται.

Μια γεύση της μουσικής τους θα μας προσφέρουν από τη σκηνή του Ίλιον Plus, το αγαπημένο στέκι της Αθήνας, την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, με πολλούς guest έκπληξη!

Tags:

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*