ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Syrtariera

Η ΙΚΕΑ για την ανάκληση συρταριέρας

σε Μαύρη Λίστα

Τις υποχρεωτικές προδιαγραφές σταθερότητας πληρούν σε όλες τις χώρες που πωλούνται όλες οι συρταριέρες που διαθέτει η ΙΚΕΑ, όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Αναφορικά με τα δημοσιεύματα για την πρόσφατη ανάκληση στις συρταριέρες ΙΚΕΑ, η ΙΚΕΑ επισημαίνει ότι η ανάκληση αφορά μόνο τις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά. Η ανάκληση οφείλεται στο ότι το συγκεκριμένο έπιπλο δεν πληροί τις προϋποθέσεις του προαιρετικού τοπικού προτύπου ASTM (American Society for Testing and Material).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συρταριέρες ΙΚΕΑ πληρούν όλες τις υποχρεωτικές προδιαγραφές σταθερότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις υπόλοιπες χώρες που πωλούνται. Όλες οι συρταριέρες IKEA είναι ελεγμένες και πληρούν το Ευρωπαϊκό Πρότυπο Ασφάλειας Standard (EN 14749). Οι διαφοροποιήσεις στους προαιρετικούς κανονισμούς από ήπειρο σε ήπειρο είναι συνήθεις, ιδιαίτερα όταν αυτές προέρχονται από ιδιωτικούς, μη κυβερνητικούς οργανισμούς.
Όπως επισημαίνεται στις οδηγίες συναρμολόγησης των επίπλων, τα προϊόντα ΙΚΕΑ είναι ασφαλή για χρήση όταν συναρμολογούνται σύμφωνα με αυτές και στερεώνονται στον τοίχο.
Επίσης, διευκρινίζεται ότι δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για περιστατικό με συρταριέρα που είχε στερεωθεί στον τοίχο ούτε στην Ελλάδα, ούτε σε άλλη χώρα στον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Μαύρη Λίστα

Chalvas

Ανακαλείται χαλβάς

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε από τις αρχές της Αυστραλίας σχετικά με την απόρριψη
Go to Top