ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Takata-Seats-harnesses-how-to-1

Η μεγαλύτερη ανάκληση στην βιομηχανία αυτοκινήτων

σε Μαύρη Λίστα

Η ιαπωνική εταιρεία Takata διπλασίασε την ανάκληση αεροσάκων… Η ανάκληση αφορά το σύστημα φουσκώματος αεροσάκων που χρησιμοποιούνται απο 11 κατασκευαστές αυτοκινήτων στη θέση οδηγού και συνοδηγού, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ, την ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τησν οδική ασφάλεια (NHTSA) και την Takata.
Επεκτείνει προηγούμενες ανακλήσεις για το ίδιο θέμα σε 16,6 εκατ. αυτοκίνητα, και αυξάνει τον αριθμό των αυτοκινήτων που επηρεάζονται από την απόφαση σε πάνω από 53 εκατομμύρια παγκοσμίως.
Οι αρχές συνέδεσαν έξι θανάτους παγκόσμια με ελαττωματικούς αερόσακους της εταιρείας (που κατέχει το 59% περίπου της παγκόσμιας αγοράς αερόσακων) οι οποίοι έσκασαν με μεγάλη δύναμη και εκτόξευσαν κομμάτια τους στο εσωτερικό των αυτοκινήτων.
Οι έξι θάνατοι συνέβησαν σε αυτοκίνητα της Honda.
Μεταξύ άλλων, η ανάκληση αφορά τις κατασκευαστικές εταιρίες Toyota, Nissan και Honda, οι οποίες είχαν επεκτείνει από μόνες τους τις ανακλήσεις αυτοκινήτων την περασμένη εβδομάδα όταν ανακάλυψαν ότι μερικοί διογκωτές στο σύστημα φουσκώματος δεν ασφάλιζαν σωστά, αφήνοντας την υγρασία να περάσει μέσα στο δοχείο του προωθητικού, πράγμα το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη του σάκου.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Μαύρη Λίστα

Chalvas

Ανακαλείται χαλβάς

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε από τις αρχές της Αυστραλίας σχετικά με την απόρριψη
Go to Top