ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

NASA-1

Η NASA βγάζει στο σφυρί μοναδικές φωτογραφίες των αποστολών Apollo

σε Ευκαιρίες

Από το πρώτο «μικρό» βήμα του Νιλ Αρμστρονγκ στη Σελήνη μέχρι τη μοιραία αποστολή του «Challenger» πέρασαν δύο πολύ σημαντικές δεκαετίες για την εξερεύνηση του Διαστήματος που έθεσαν τις βάσεις για τις σημερινές ανακαλύψεις και το σχεδιαζόμενο ταξίδι στον Αρη.
Η NASA κρατούσε στα συρτάρια των αρχείων της φωτογραφίες από αυτή την περίοδο και πλέον βγάζει σε δημοπρασία τις μοναδικές εκτυπώσεις Cibachrome από τα αυθεντικά αρνητικά που υπάρχουν στον κόσμο. Η δημοπρασία περιλαμβάνει 22 έγχρωμες φωτογραφίες, εκτυπωμένες το 1985, οι οποίες καλύπτουν την περίοδο 1965-1984, την εποχή δηλαδή της αμερικανικής παντοκρατορίας στο Διάστημα με τις αποστολές Apollo.
Αρχικά είχαν τυπωθεί για την έκθεση «Πανόραμα του Διαστήματος» του ιδρύματος Smithsonian και πλέον δημοπρατούνται στις 14 Φεβρουαρίου, με τιμή που εκτιμάται ότι θα κυμανθεί από τις 15.000 έως τις 25.000 δολάρια.
Το πλούσιο φωτογραφικό αρχείο κρύβει πραγματικούς θησαυρούς από την ιστορία του διαστημικού ταξιδιού, ανάμεσα στους οποίους είναι και η εμβληματική φωτογραφία του Μπαζ Ολντριν να περπατά πάνω στην επιφάνεια της Σελήνης το 1969 – με την εικόνα του Νιλ Αρμστρονγκ να καθρεφτίζεται στην προστατευτική προσωπίδα της διαστημικής του στολής. Ακόμη βγαίνουν στο σφυρί άγνωστες φωτογραφίες της Γης από τις πρώτες διαστημικές αποστολές, όπως και εικόνες από τα πρώτα βήματα στο κενό που έκανε το 1965 ο Εντ Γουάιτ. Επίσης υπάρχουν φωτογραφίες του Γιουτζίν Σέρναν, του τελευταίου ανθρώπου που περπάτησε στο φεγγάρι το 1972 και που πέθανε πριν από λίγες ημέρες. Επιπλέον δημοπρατούνται και διάφορα αναμνηστικά από τις αποστολές του «Challenger».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top