ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

8_

Καβγάς Βαρουφάκη με στέλεχος της Google σε διεθνές συνέδριο

σε Αρθροσκόπιο/Ελλάδα/Πολιτική

«Τύπου καρτέλ» χαρακτήρισε την ευρωπαϊκή διακυβέρνηση ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών πήρε μέρος σε πάνελ με θέμα τη σχέση της δημοκρατίας και των επιχειρήσεων στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum. Στη διάρκεια της συζήτησης με συντονιστή τον νομπελίστα οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης ήρθε σε αντιπαράθεση με το στέλεχος της Google Ρος Λα Ζενές για τις συνέπειες των νέων τεχνολογιών στον ανταγωνισμό και τη δημοκρατία.
Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι «η δημοκρατία αφορά τη διάχυση της ισχύος», αλλά στην εποχή της Google και της Apple, «η τεχνολογία οδηγεί σε συρρίκνωση του ανταγωνισμού και σε τεράστια συγκέντρωση οικονομικής και πολιτικής ισχύος».
Ο κ. Λα Ζενές απάντησε ότι οι υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία του έχουν συμβάλλει πολύ θετικά στη διεύρυνση της δημοκρατίας. Επιπλέον, υποστήριξε ότι, η ψηφιακή επανάσταση έχει φέρει και στην οικονομία «αποκέντρωση της ισχύος». «Στην Google τρέμουμε κάθε μέρα, καθώς δεν υπάρχουν φραγμοί εισόδου για νέες εταιρείες με έξυπνες ιδέες. Ο κλάδος είναι γεμάτος με τα πτώματα εταιρειών που κάποτε θεωρούνταν αήττητες».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Αρθροσκόπιο

3_

Γιατί βιαζόταν;

Ήταν λογικό και αυτονόητο ότι μετά τον φονικό σεισμό που έλαβε χώρα
Go to Top