ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

psaria

Κατάσχεση και δήμευση 600 τόνων ψαριών και εγκαταστάσεων στη Σητεία

σε Μαύρη Λίστα

Στην κατάσχεση και δήμευση σχεδόν 600 τόνων ψαριών αλλά και όλων των εγκαταστάσεων στις οποίες λειτουργούσε αυθαίρετα και παράνομα, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά και του ΣτΕ, μονάδες ιχθυοκαλλιέργειες, σε μια έκταση περίπου 80 στρεμμάτων στον όρμο Ατζικιάρι Σητείας. Η κατάσχεση και η δήμευση έγινε, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει και το ξήλωμα των εγκαταστάσεων, που βρίσκονται τόσο στην παραλία όσο και μέσα στη θάλασσα. Θα πουληθούν και οι 600 τόνοι ψαριών, με βάση την καταγραφή που έγινε σε αιφνιδιαστικό έλεγχο και σφράγισμα της μονάδας, στις 26 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του candianews.gr, η ιστορία ξεκινά από το 2008 όταν αποφασίστηκε να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του ιχθυοτροφείου, στο οποίο ιδιοκτήτες εμφανίζονται άνθρωποι δυο εταιρειών με έδρα την Αθήνα και τη Χίο. Μάλιστα η ανάκληση της άδειας έγινε με αναδρομική ισχύ από το 2002, δηλαδή θεωρήθηκε ότι η μονάδα λειτουργούσε αυθαίρετα και χωρίς άδεια σε δημόσιο χώρο, από εκείνη τη χρονιά.
Η υπόθεση εξελίχτηκε με συνεχείς αποφάσεις της διοίκησης για μη συνέχιση της λειτουργίας, αλλά και προσφυγές των ιδιοκτητών στα δικαστήρια. Η τελεσίδικη απόφαση δημοσιεύτηκε από το ΣτΕ στις αρχές του 2016 και η Αποκεντρωμένη ζήτησε τον Απρίλιο από τους ιδιοκτήτες να σταματήσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες σε μια έκταση 76,9 στρεμμάτων και εντός 20 ημερών να ξηλώσουν τις εγκαταστάσεις και να απελευθερώσουν την παραλιακή περιοχή και τη θάλασσα.
Η απόφαση αποβολής δεν εφαρμόστηκε, με συνέπεια να αρχίσουν τα πρόστιμα, που ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ.
Και πάλι οι αποφάσεις έμειναν χωρίς εφαρμογή, όπως φυσικά και τα πρόστιμα απλήρωτα, με αποτέλεσμα η Αποκεντρωμένη να προχωρήσει στις 26 Οκτωβρίου σε αιφνιδιαστικό έλεγχο, στην καταγραφή των γόνων και των ψαριών που υπήρχαν στις εγκαταστάσεις και έφταναν τους 591 τόνους, και να σφραγίσει τη μονάδα. (δείτε παρακάτω τις αποφάσεις και τη… λίστα με τα ψάρια)
Στις 27 Οκτωβρίου προχώρησε στην κατάσχεση και δήμευση των εγκαταστάσεων και των ψαριών, ενώ χθες προκήρυξε διαγωνισμό για το ξήλωμα των εγκαταστάσεων και τον καθαρισμό της έκτασης των 80 περίπου στρεμμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Μαύρη Λίστα

Chalvas

Ανακαλείται χαλβάς

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε από τις αρχές της Αυστραλίας σχετικά με την απόρριψη
Go to Top