ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

alex_ostraka

Κατάσχεση οστράκων ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση

σε Μαύρη Λίστα

Κατάσχεση οστράκων ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση στην Αλεξανδρούπολη και σύλληψη ημεδαπού
Χίλια εκατόν ενενήντα πέντε κιλά (1.195kg) όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπόμενων διαστάσεων, εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με στελέχη της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ν. Ροδόπης, ενώ παράλληλα συνελήφθη ένας 34χρονος ημεδαπός.
Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε επί της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, πλησίον κόμβου της Βιομηχανικής περιοχής Κομοτηνής, Ι.Χ.Ε. όχημα, με επιβαίνοντα τον ανωτέρω 34χρονο, το οποίο μετέφερε 74 σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα) του είδους αχιβάδα, χωρίς παραστατικά, με σκοπό την πώληση–εμπορία τους.
Επιπρόσθετα, το σύνολο των αλιευμάτων δεν συνοδευόταν από τα προβλεπόμενα έγγραφα αναφορικά με την προέλευσή τους, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά και κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση από το αρμόδιο Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο ανωτέρω ημεδαπός, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση–εμπορία οστράκων, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπόμενων διαστάσεων, ενώ κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Μαύρη Λίστα

Chalvas

Ανακαλείται χαλβάς

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε από τις αρχές της Αυστραλίας σχετικά με την απόρριψη
Go to Top