ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

kaysoxyla

Κατάσχεση παράνομου φορτίου καυσόξυλών από το Δασαρχείο Πύργου

σε Μαύρη Λίστα

Ακόμα μια υπόθεση παράνομης υλοτομίας και μεταφοράς δασικών προϊόντων έφερε στο φως το Δασαρχείο Πύργου μετά από έλεγχο που διενήργησε στην Εθνική Οδό Πύργου – Πατρών. Εντόπισε φορτηγό επικαθήμενο που μετέφερε δασικά προϊόντα (καυσόξυλα δρυός και λοιπών πλατυφύλλων) καθ’ υπέρβαση του εκδοθέντος Δελτίου Μεταφοράς Δασικών Προϊόντων του Δασαρχείου Βυτίνας, προερχόμενα από την περιοχή των Τροπαίων Κατασχέθηκαν είκοσι δύο χωρικά κυβικά μέτρα καυσόξυλα δρυός και λοιπών πλατύφυλλων, περίπου 13 τόνοι, σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας ενώ άμεσα θα επιβληθεί στην Δ.Ο.Υ. διοικητικό πρόστιμο πενταπλάσιο της αξίας των καυσοξύλων.
Σε δηλώσεις του ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας επισήμανε ότι «… είμαστε πάρα πολύ αυστηροί σε τέτοια ζητήματα και είναι κάτι που έχω επισημάνει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τη διοίκηση του Δασαρχείου. Σε θέματα που έχουν σχέση με την παράνομη υλοτομία, τη μεταφορά δασικών προϊόντων, θα είμαστε αμείλικτοι προκειμένου να αποτρέψουμε τέτοια φαινόμενα και να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον. Ευτυχώς ο κόσμος έχει καταλάβει πως είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό και πολύ αυστηροί στα θέματα της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Έχουν καταλάβει και οι συμπολίτες μας ότι δεν παίζουμε με τα θέματα που αφορούν την παράνομη υλοτομία. Το παράνομο είναι παρελθόν».
Τα κατασχεμένα καυσόξυλα θα αποδοθούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Πύργου σε συνεργασία με το Δήμο για κάλυψη ατομικών αναγκών.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Μαύρη Λίστα

Chalvas

Ανακαλείται χαλβάς

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε από τις αρχές της Αυστραλίας σχετικά με την απόρριψη
Go to Top