ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

kereee-thumb-large

Κερέ: To QE δεν θα διαρκέσει για πάντα

σε Billion

Για τους κινδύνους από την απουσία κοινής δράσης μεταξύ των μελών του Eurogroup προειδοποίησε ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT), σε συνέντευξή του στο πρακτορείο CNBC.
«Υπάρχει κίνδυνος από την πιθανότητα τα μέλη του Eurogroup να μην δράσουν από κοινού για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της Ευρωζώνης» ανέφερε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ωστόσο, πως «δεν εννοεί πως η Ευρωζώνη είναι διχασμένη ή διαιρεμένη».
Ο ίδιος παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι προτεραιότητα για τις ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να είναι η εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και διαπίστωσε πως η Ένωση «είναι πιο θωρακισμένη από ό,τι ήταν πριν από τρία χρόνια».
Ερωτηθείς για τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, ξεκαθάρισε ότι «η ποσοτική χαλάρωση δεν θα διαρκέσει για πάντα», διευκρινίζοντας βέβαια, πως είναι «πολύ νωρίς να συζητήσουμε τον τρόπο επιβράδυνσής της».
Τέλος, σχετικά με το Brexit, παραδέχθηκε ότι η κύρια ανησυχία των ευρωπαϊκών αρχών συνίσταται στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Tags:

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Billion

Go to Top