ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ÁÈÇÍÁ - ÅÐÉÓÇÌÏ ÄÅÉÐÍÏ ÓÔÏÍ ÁÌÅÑÉÊÁÍÏ ÐÑÏÅÄÑÏ ÌÐÁÑÁÊ ÏÌÐÁÌÁ ÓÔÏ ÐÑÏÅÄÑÉÊÏ ÌÅÃÁÑÏ (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Κουρέψτε το χρέος, όχι τον χάρτη

σε Ελλάδα/Πολιτική

Ο Ομπάμα ήρθε για τουρισμό; Μαζί με 500 νοματαίους; Μακάρι. Όντως εντυπωσιακή η ομιλία, αν εξαιρέσεις τα γραφικά για μας περί ούζου και σπανακόπιτας. Όλα τα υπόλοιπα ήταν ο λόγος ενός ανθρώπου που έχει παιδεία΄…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΗΛΟ Μ. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

Ο Φίλης μπορεί να μην γουστάρει τον Ηρόδοτο και τον Θουκυδίδη, όμως ο Αμερικανός Πρόεδρος προέρχεται από ένα εκπαιδευτικό σύστημα, όπου η αρχαία ελληνική γραμματεία, όπως και τα λατινικά, είναι βασικά εφόδια ενός καλλιεργημένου ανθρώπου.
Όμως, συγχωρέστε με, μου άρεσαν τα καθαρά αγγλικά του, η άνεση του, όλα ωραία και καλά, όμως δεν ξεχνώ ποιος είναι. Επί των ημερών η Μέση Ανατολή ξανακολύμπησε στο αίμα. Το σύστημα Κλίντον ήταν κομμάτι της διακυβέρνησης του. Οι στρατιές των λαθρομεταναστών και των προσφύγων που σπρώχνει προς την Ελλάδα το κράτος – συμμορία του Ερντογάν, είναι και δικό του έργο, αποτέλεσμα των πολιτικών του.
Μπορεί να κάνω λάθος, δεν ξέρω τι ειπώθηκε στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες, ελπίζω όμως η επίσκεψη του στην Αθήνα να μην είναι μέσα στα πλαίσια της πίεσης προς την ελληνική πλευρά να δεχθεί το Σχέδιο Απαρτχάιντ που ετοιμάζουν για την Κύπρο, όπου οι Τουρκοκύπριοι και οι έποικοι θα είναι οι λευκοί κι εμείς οι Έλληνες οι μαύροι. Η κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον ακόμη δεν άλλαξε. Ίσως λοιπόν κάποιοι να θέλουν να δώσουν τα ρέστα τους για να προλάβουν να προσφέρουν στην Τουρκία κάτι δικό μας, αφού δεν είναι χαζοί να προσφέρουν κάτι δικό τους, πχ την …Μοντάνα.
Στον ανόητο Ιωαννίδη υποσχέθηκε ο Γκας Αβράκωτος της DIA πως θα κάνει πραγματικότητα την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, ελπίζω στον Τσίπρα να μην του δίνουν υποσχέσεις για το χρέος.
Σύντροφοι, κουρέψτε το χρέος, όχι τον χάρτη. Όποιος μπει σε τέτοιες λογικές, αν, λέω, αν μας ψιθυρίζουν κάτι τέτοιο, πάει ντουγρού για Κορυδαλλό ή αν χαθεί η μπάλα για δικό του κυπαρίσσι ανεβαίνοντας την Μεσογείων δεξιά.
Οι Εβραίοι περίμεναν 2.000 χρόνια και δεν κουράστηκαν. Εμείς καμφθήκαμε στα 42;
Η Πατρίδα δεν ανταλλάσσεται με χρήμα. Δεν υπάρχει haircut, επιμήκυνση ή ότι άλλο στο κέρατο θέλετε, που να αξίζει ένα σβώλο χώμα από την Πάφο, μια ελιά στο Καστελόριζο ή ένα σπίτι Έλληνα στην Θράκη.
Σε λίγο θα υπάρξει νέα ηγεσία στις ΗΠΑ. Ας πάμε με επεξεργασμένο σχέδιο, με αληθινό λόμπυ. Ας οργανώσουμε στα πρότυπα των Εβραίων την ομογένεια. Ας υποδείξουμε γιατί συμφέρει τις ΗΠΑ και την ΕΕ να είμαστε οι Ακρίτες της. Ας επιδιώξουμε νέες βάσεις στην συμμαχία μας, πάνω στις κοινές Χριστιανικές και Δημοκρατικές δυτικές αξίες, πάνω στην ασφάλεια μας από τον ισλαμικό φανατισμό. Η Ελλάδα, η Ρώμη κι ο Χριστιανισμός ήταν τα δάνεια που πήραν οι Αγγλοσάξωνες που έχτισαν τις ΗΠΑ. Οι παλιές κοινές αξίες και τα κοινά συμφέροντα, η κοινή ασφάλεια, είναι πολύ πιο στέρεες βάσεις συμμαχίας από την ψυχοπονιά για τους πρόσφυγες και τους λαθραίους που έστειλαν εδώ οι τυχοδιώκτες της «πολιτικής ορθότητας».
Ο Καλός Αμερικάνος («The Good American») ας συνεννοηθεί με τον Φιλότιμο Έλληνα. Κι αυτή τη φορά να συμπεριφερθούμε όπως πρέπει: να συμμετέχουμε στην συμμαχία πάση δυνάμει και να διεκδικούμε το μέγιστο. Το ελάχιστο όμως είναι η Ελληνική Κύπρος, η Ελληνική Λίμνη του Αιγαίου και η ακεραιότητα της Θράκης, μαζί με την ανάσχεση της ισλαμικής πλημμυρίδας προς την Ευρώπη. Καλό για την Ελλάδα, καλό για την ΕΕ, καλό για τις ΗΠΑ…

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top