ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

1_

Μετά την παρωδία των αδειών, θυμήθηκαν ξαφνικά το ΕΣΡ

σε Ελλάδα/Πρώτη φορά αριστερά

Την συνταγματική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να καθορίζει τις τηλεοπτικές άδειας θυμήθηκε «έτσι ξαφνικά» η κυβέρνηση. Την ώρα που έσυρε τους τηλεοπτικούς σταθμούς σε έναν πρωτοφανή για τα διεθνή δεδομένα διαγωνισμό, με όρους που καθόρισε ο υπουργός Επικράτειας Νίκος Παππάς, και χωρίς την συνταγματικά απαραίτητη εμπλοκή του ΕΣΡ, ο γγ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος δήλωσε ότι οι άδειες για τα περιφερειακά κανάλια που θα ακολουθήσουν πρέπει να δοθούν από το ΕΣΡ.
«Ο επόμενος διαγωνισμός για τα περιφερειακά κανάλια πρέπει να γίνει από το ΕΣΡ», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του κ. Κρέτσου στον Real FM, ο οποίος σημειωτέον επανέλαβε ότι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης να δοθούν θεματικές άδειες. «Η συζήτηση για τα θεματικά κανάλια, κατά την προσωπική μου άποψη είναι άκαιρη» επανέλαβε ο γγ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Ο κ. Κρέτσος επαλήθευσε μάλιστα ότι μπορεί να ανατραπούν τα δεδομένα με τα οποία διεξάγεται ο σημερινός σχοινοτενής διαγωνισμός, καθώς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για πέμπτη άδεια εθνικής εμβέλειας, αντίθετα από τον πολιτικό προϊστάμενό του Νίκο Παππά.
«Βεβαίως, αλλά έχουμε ήδη δεσμευτεί και θα πρέπει να υπάρχουν πολύ απτά χαρακτηριστικά παραδείγματα για τη διαφημιστική αγορά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top