ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ËÅÙÖÏÑÅÉÁ ÔÏÕ ÏÁÓÁ - ÅÐÉÂÁÔÅÓ ÅÐÉÊÕÑÙÍÏÕÍ ÅÉÓÉÔÇÑÉÁ.

Μηνυτήρια αναφορά για τη μουσική επιμελήτρια του ΟΑΣΑ

σε Ελλάδα/Πρώτη φορά αριστερά

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπεύθυνου κατέθεσε ο κ. Π. Σταμάτης πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού εν αποστρατεία, για τη μουσική επιμελήτρια που προσελήφθη στον ΟΑΣΑ. Υπενθυμίζεται ότι στον ΟΑΣΑ προσελήφθη ως μουσική επιμελήτρια η κ. Ευθυμιάδου Αναγνωστέλη Βέρθα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να επιμεληθεί τη μουσική που θα ακούγεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Για τη συγκεκριμένη εργασία θα πληρωθεί με 3.900 ευρώ έως το τέλος του έτους, ήτοι 1950 ευρώ μηνιαίως. Στη μηνυτήρια αναφορά του ο κ. Σταμάτης, διερωτάται πως είναι δυνατόν οι αρμόδιοι να προχωρούν στη πρόσληψη μουσικής επιμελήτριας στον ΟΑΣΑ αντί να προχωρούν στη επισκευή και αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου στόλου και επικίνδυνων για τη κυκλοφορία λεωφορείων.
Στην αναφορά του ο κ. Σταμάτης υπογραμμίζει πως η πρόσληψη «είναι προφανώς σκανδαλώδης για την ελληνική κοινωνία που κατά το μεγαλύτερο μέρος της πένεται ή ζει στα όρια της φτώχειας, καθώς υπάρχουν έτερες επιτακτικές ανάγκες όπως οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ έχουν πρόσφατα καταγγείλει».
Παράλληλα, επικαλείται καταγγελίες εργαζομένων του ΟΑΣΑ, σύμφωνα με τις οποίες οι επιβάτες των λεωφορείων «παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα γράμματα», καθώς τα λεωφορεία «εμφανίζουν πολύ επικίνδυνες βλάβες λόγω της κακής ή ανύπαρκτης συντήρησης ελλείψει χρημάτων».
Ο κ. Σταμάτης επικαλούμενος τις καταγγελίες των υπαλλήλων του ΟΑΣΑ, υπογραμμίζει πως οι αιτίες για την τραγική κατάσταση είναι τόσο η παλαιότητα του στόλου όσο και η θλιβερή συντήρησή του, λόγω υποχρηματοδότησης της εταιρείας.
Τέλος, παραθέτει μια σειρά από νομικά επιχειρήματα για τη θεμελίωση της μήνυσης και ζητεί από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να προβούν «σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τη διερεύνηση των καταγγελλόμενων αξιόποινων πράξεων, προκειμένου να υποστούν οι ένοχοι (φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί κ.λπ.) την παραδειγματική τιμωρία για τις αξιόποινες πράξεις, που από την δικαστική έρευνα ήθελε αποδειχθεί ότι διέπραξαν».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top