ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

monoi-me-ton-attila-

Μόνοι με τον Αττίλα;

σε Ελλάδα/Πολιτική

«Αφήστε μας μόνους μας να ενώσουμε την πολύπαθη Πατρίδα μας», μού έγραψε μια κυρία, που έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στα διαδραματιζόμενα στην μοιραία για την Κύπρο Ελβετία

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΗΛΟ Μ. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ, ΔΙΚΗΓΟΡΟ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

Ας πάμε έσω μας, όλοι εμείς οι παλιομοδίτες πατριώτες, που δεν θέλουμε παραμονή στρατευμάτων κατοχής με χρονοδιάγραμμα αποχώρησης «φέξε μου και γλίστρησα», ούτε εγγυήσεις = επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας, που θεωρούμε προδοτικό έγκλημα την ευθανασία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ας υποθέσουμε πως κάνουμε στην άκρη οι σκληροί. Με ποιους ακριβώς θα μείνουν μόνοι τους τα αδέρφια μας; Με τους Τουρκοκύπριους; Η φίλη από την Κύπρο χρειάζεται επειγόντως οφθαλμίατρο και ΩΡΙΛΑ, διότι δεν βλέπει, ούτε ακούει, την πλειοψηφία των εποίκων, ούτε τις χιλιάδες στρατιωτών του Αττίλα με βαρύ οπλισμό.
Όποιος νομίζει πως διαπραγματευόμαστε με τον Ακιντζί, κοιμάται όρθιος. Ο αληθινός συνομιλητής είναι ο αυταρχικός ισλαμιστής, ο βουτηγμένος στο αίμα Ερντογάν. Ο μεγάλος δουλέμπορος, αυτός που βασανίζει όλους τους λαούς της Τουρκίας, απειλεί την Ελλάδα και όλους τους γείτονες του, αυτός που συνδημιούργησε το Ισλαμικό Κράτος, σιγοντάρισε την Γενοκτονία Χριστιανών και Αλαουιτών στην Συρία και στο Ιράκ, και τώρα, γεύεται κάθε τόσο ο ίδιος το πικρό κρασί που τον κερνάνε τα ψυχανώμαλα ψυχοπαίδια του. Αυτό, παθαίνει όποιος χορεύει αγκαλιά με το παρακράτος και την τρομοκρατία.
Ζητούν εκ περιτροπής προεδρία της Κύπρου κι ο Κύπριος Πρόεδρος με την απαστράπτουσα μέλανα κόμη, την συζητάει, ενώ του ρίχνουν ψίχουλα στο εδαφικό, του σερβίρουν πολιτική δομή ενός απαρτχάιντ ψυχιατρείου. Εάν γίνει δεκτό, σημαίνει πως 700.000 ψυχές Ελλήνων Χριστιανών θα βρεθούν κάτω από την διοίκηση ενός οργάνου του παλαβού σουλτάνου. Ας αφήσω τα περί Ελληνισμού και επάλξεων. Η νεοκυπριακή νομενκλατούρα, όπως και ο ελλαδικός αφασιακός διεθνισμός, δεν συγκινείται από τέτοια. Ρωτάω απλά: έχετε δει τι κάνει ο Ερντογάν στους δικούς του, όχι μόνον στους πολύπαθους Κούρδους αλλά σε κάθε πολίτη, ομάδα ή μειονότητα, ακόμη και στους σουνίτες της πλειοψηφίας, όταν τολμούν να διαφωνούν μαζί του; Τους σκοτώνει στα τρίστρατα, τους λυντσάρουν οι φανατικοί μπράβοι του σε πλατείες, στα αεροδρόμια, μέσα στα δικαστήρια, μπροστά στις κάμερες. Διαβάστε τον καταπέλτη που εξαπολύει σε κάθε του άρθρο ο Σενάρ Λεβέντ. Μπροστά του μοιάζω με συριζαίο διεθνιστή. Θα αφήνατε έστω κι αδέσποτο σκύλο να πέσει στην εξουσία του Ερντογάν; Θα εμπιστευόσασταν την ευθυκρισία, την αντίληψη του για την ειρήνη, την φιλία, την δικαιοσύνη; Θα αφήνατε ήσυχοι το παιδί σας, έναν φίλο σας, κάποιον που αγαπάτε, να ζήσει κάτω από την εξουσία του, των οργάνων του και χιλιάδων πάνοπλων στρατιωτών του; Και θα αφήσουμε ολόκληρο τον Κυπριακό Ελληνισμό σε αυτά τα χέρια;
Κι όσοι ακόμη ζείτε σε ροζ συννεφάκι, ακούσατε τον Ερντογάν: δεν το κουνάει ρούπι ο στρατός κατοχής. Σας το έτριψε στα μούτρα. Ας συνέλθετε, σκεφτείτε την καθημερινότητα σας σε αυτόν τον ζόφο, σε ένα ρατσιστικό προτεκτοράτο, με την κάνη συνεχώς στραμμένη στα παιδιά σας, το κράτος που σώσατε και χτίσατε με φροντίδα να γίνει συντρίμμια, τα σύμβολα σας κουρέλια. Δεν θα υπάρχει γυρισμός. Μόνο διάλυση και νέα προσφυγιά. Καμία λύση τώρα. Η Ιστορία δεν τελειώνει.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top