ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

stournaras

Να παραμείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα θέλει ο Στουρνάρας

σε Billion/Ελλάδα/Οικονομία

Στο κρίσιμο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου αναφέρθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, διαβεβαιώνοντας πως «είναι όλα έτοιμα». Την ίδια ώρα, εξέφρασε την ελπίδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ υποστήριξε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους». Εξήγησε μάλιστα, ότι τα μέτρα που θα απαιτηθούν (για την ελάφρυνση του χρέους) «δεν θα είναι πολύ αυστηρά», ενώ πρόσθεσε ότι θα ήταν καλύτερο να συμφωνηθούν τώρα, ακόμη και εάν εφαρμοστούν μετά το πέρας του προγράμματος.
Ο κ. Στουρνάρας τόνισε επίσης, ότι εάν υπάρξει απόφαση για το χρέος, τότε θα έχουμε εξελίξεις και στο ζήτημα της ένταξης της Ελλάδος στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.
Ερωτηθείς για τις σχέσεις ΤτΕ – κυβέρνησης, επισήμανε ότι είναι «θετικές» και «πολύ καλύτερες από πριν», ενώ σχολιάζοντας την πορεία της οικονομίας, εξέφρασε την αισιοδοξία του, αναφέροντας ότι «τα χειρότερα είναι πίσω μας». «Η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά με πέρυσι» σημείωσε ενδεικτικά.
Κάνοντας ειδική μνεία στις τράπεζες, εκτίμησε ότι δεν θα απαιτηθούν νέα κεφάλαια και προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και το δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου, ο κ. Στουρνάρας έδωσε διαβεβαιώσεις για την ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ενώ τέλος εκτίμησε ότι η νομισματική πολιτική «θα συνεχίσει να είναι διευκολυντική, έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι για τον πληθωρισμό».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Billion

Go to Top