ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ÂÏÕËÇ:ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÐÑÏ ÇÌÅÑÇÓÉÁÓ ÄÉÁÔÁÎÅÙÓ ÃÉÁ ÔÇÍ ÐÁÉÄÅÉÁ (ICONPRESS/×ÑÇÓÔÏÓ ÍÔÏÕÍÔÏÕÌÇÓ) ÁËÅÎÇÓ ÔÓÉÐÑÁÓ ÐÁÍÏÓ ÊÁÌÅÍÏÓ

Οι αριστεροδεξιοί μπούληδες, ο Ιησουιτισμός και οι ανίερες συμπράξεις

σε Ελλάδα/Πολιτική

Οι χαριεντισμοί στη Νίσυρο (όπου όπως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε γεννήθηκε πριν από πολλά χρόνια το ειδύλλιο των αριστεροδεξιών μπούληδων και πλουσιόπαιδων) και οι απόψεις περί «εκδημοκρατισμού» της Χρυσής Αυγής αποτελούν τις δύο τυχοδιωκτικές όψεις του ίδιου νομίσματος: Το όνομά του… Ιησουιτισμός. Αξίωμά του, «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ, ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποίησε και αξιοποιεί και τους δύο παράδοξους συμμάχους. Με κίνητρο όχι την «έγνοια για την πατρίδα», όπως είπε ο κ. Τσίπρας και με σκοπό όχι «να πάει μπροστά ο τόπος», όπως επίσης είχε, αλλά την καρέκλα της εξουσίας.
Αυτός υπήρξε από την αρχή ο σκοπός που άγιασε και αγιάζει όλα τα μέσα και αυτός παραμένει.
ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή συνέπραξαν μετά το 2012, προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους: Μαζί ψήφιζαν στη Βουλή, συναριθμώντας τις ψήφους για να φαίνονται περισσότερες στο τέλος της ημέρας, μαζί σηκώνονταν στις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας, μαζί φωνασκούσαν, μαζί κατήγγελλαν, μαζί αποκαλούσαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους «προδότες» και «Τσολάκογλου» και «Γερμανοτσολιάδες», στις επετείους της 21ης Απριλίου και στις 24ης Ιουλίου δεν μπορούσες καν να ξεχωρίσεις τις ανακοινώσεις τους, που ουδόλως διαφοροποιούνταν.
Για μνημονιακή πολιτική, αυταρχισμό, καταστολή και περιορισμό της Δημοκρατίας μιλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Για «χούντα του μνημονίου» μιλούσαν οι Χρυσαυγίτες.
Για μαριονέτες των Ευρωπαίων μιλούσε ο κ. Τσίπρας, για υποτακτικούς των δανειστών η Χ.Α.
Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας (ομιλία στην Κ.Ε., 18 Μαΐου 2013) είχε πει:
«Η Δημοκρατία δεν απειλείται μόνο από όσους είδαν φως και μπήκαν, από τους μισαλλόδοξους που έλεγαν πως είναι παιδιά των ηττημένων του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου και τώρα λένε ότι είναι τα παιδιά των νικητών του εμφυλίου, σπέρνοντας μίσος και διχασμό στη χώρα, αλλά και από αυτούς που την μετέτρεψαν, με πρόσχημα την έκτακτη ανάγκη, σε δημοκρατία αλά καρτ». Και: «Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που δεν έχουμε κίνδυνο να γυρίσουμε στο αλήστου μνήμης “Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών”, αλλά στο “Ελλάς Ελλήνων Επιστρατευμένων”». Με λίγα λόγια, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έβαζε στο ίδιο τσουβάλι τη Χρυσή Αυγή και τα δημοκρατικά κόμματα της χώρας.
Στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ένα αντιμνημονιακό μέτωπο, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ έδωσαν από την αρχή κοινοβουλευτική, πολιτική και ηθική νομιμοποίηση στη Χρυσή Αυγή. Υπογράφουν μνημόνια διαδηλώνοντας κατά των «εχθρών του λαού»! […]

Υπογράφουν μνημόνια διαδηλώνοντας κατά των «εχθρών του λαού»!
Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τομέας Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της απεργίας της περασμένης Πέμπτης ήταν όλα τα λεφτά! Καλούσε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία, προκειμένου οι οπαδοί της κυβέρνησης να διαδηλώσουν εναντίον των… εχθρών της κυβέρνησης!
Οι οποίοι «εχθροί της κυβέρνησης» (και επομένως «εχθροί του λαού») δεν είναι η ίδια η κυβέρνηση που αδυνατεί να κυβερνήσει και να διαπραγματευτεί, αλλά οι… νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι δανειστές, το ΔΝΤ και η… «τρόικα εσωτερικού», μαζί με τα «εγχώρια συμφέροντα και τους πολιτικούς υποστηρικτές τους», δηλαδή όλοι αυτοί «που φανερά ή κρυφά στηρίζουν τις καταστροφικές για την εργασία και την κοινωνία ακραία νεοφιλελεύθερες συνταγές προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».
«Έφτασε η ώρα να βάλουμε ένα τέλος σε όλα τα παραπάνω», αποφάνθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και συνέχισε: «Να παλέψουμε ενωμένοι για την ουσιαστική επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων και για το δικαίωμα στη πλήρη, σταθερή και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία για όλους.
Να απαιτήσουμε την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του συλλογικού εργατικού δικαίου που αποτελούν τον βασικό πυλώνα στήριξης των εργασιακών δικαιωμάτων. Για να αποκτήσουν ξανά οι εργαζόμενοι διαπραγματευτική ισχύ και να μπορούν να διεκδικήσουν καλύτερους όρους εργασίας.
Να αντισταθούμε στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων που επιδιώκουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Να ανατρέψουμε τις πολιτικές που θέλουν την Ελλάδα εργαστήρι νεοφιλελεύθερων πειραμάτων εργασιακής απορρύθμισης.
Να σταματήσουμε τη μετατροπή της Ελλάδας σε ειδική οικονομική ζώνη με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, όπως επιθυμεί το ΔΝΤ, ο ΣΕΒ και το πολιτικό προσωπικό τους».
Φυσικά, η πολλή προπαγάνδα καταντά γελοιότητα.
Την ίδια μέρα, συνεδρίασε και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ και αποφάνθηκε πως δεν δέχεται 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα για 10 χρόνια!
Δηλαδή για να καταλάβουμε:
-Η αναζήτηση «εξωτερικού εχθρού», βασικού εργαλείου της προπαγάνδας, συνεχίζεται.
-Βρίσκονται στην κυβέρνηση και διαδηλώνουν κατά της αντιπολίτευσης!
-Για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τους ίδιους.
-Το ΔΝΤ είναι κακό, αλλά το κυνηγάνε από τις Βρυξέλλες ως το Νταβός και τη Λίμα του Περού.
-Υπογράφουν το ένα μνημόνιο μετά το άλλο, αλλά το κάνουν λαμβάνοντας μέρος σε διαδηλώσεις.
-Δεν δέχονται πρωτογενή πλεονάσματα για δέκα χρόνια, αλλά δέχονται την δήλωση του Eurogroup που τα προβλέπει.
Δυστυχώς, η σκάλα του κακού οδηγεί κατευθείαν στο βάραθρο…

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top