ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

BN-JC821_gkhedg_P_20150626122339

Οι κοντοί θα απαιτήσουν να απαγορευτεί το μπάσκετ!

σε Ελλάδα/Πολιτική

Ακούγοντας σε τηλεοπτική εκπομπή «καθηγητή» να ισχυρίζεται ότι η επιστροφή στη δραχμή και η μονομερής διαγραφή του ελληνικού χρέους είναι μία εύκολη υπόθεση, όπως έκανε και η Γερμανία το 1953, με έκανε να διερωτηθώ με ποια κριτήρια ανακηρύσσεται κάποιος καθηγητής στα -έστω κατ’ ευφημισμόν- πανεπιστήμιά μας

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΠΑΠΑΔΑΤΟ, ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ SAATCHI & SAATCHI ΚΑΙ SENSE INTEGRATED

Τα τελευταία μάλιστα ξεφυτρώνουν λες και είναι μανιτάρια και σε λίγο θα είναι περισσότερα από τα δημοτικά σχολεία!
Τέλος πάντων, μέσα στο θλιβερό περιβάλλον της κακομοιριάς και της μοιρολατρίας που ζούμε, χάρηκα γιατί είδα τις εξαγωγές να αυξάνονται κατά 27%, το χρηματιστήριο να κάνει ρεκόρ με 12 συνεχείς ανόδους και τα spreads των ελληνικών ομολόγων από 19.75 που ήταν τον Ιούλιο του 2015 να είναι σήμερα 5.25 (δηλαδή στα προ μνημονίων επίπεδα)! Θεωρώ επίσης βέβαιο το γεγονός ότι η χώρα μας θα μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και σίγουρα οι εταιρίες αξιολόγησης θα αναβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τις αγορές.
Το άλλο γεγονός που επίσης με χαροποίησε είναι ότι η τρόικα μάς ανάγκασε να περάσουμε τις ΔΕΚΟ στον έλεγχο της Εταιρίας Δημόσιων Συμμετοχών, ώστε να διοικούνται από ανεξάρτητες τεχνοκρατικές διοικήσεις και όχι από κυβερνητικούς αφισοκολλητές, οι οποίοι αναλάμβαναν την εκτέλεση «κοινωνικών πολιτικών» με τα χρήματα των μετόχων των ΔΕΚΟ. Το σημαντικότερο όμως για την χώρα μας είναι ότι η ΝΔ, αποφάσισε από εδώ και στο εξής να προβάλλει τις δικές της προτάσεις και πρόγραμμα για την έξοδο μας από την κρίση, και όχι απλώς να κάνει στείρα κριτική.
Δεν προλαβαίνεις πάντως να πάρεις μια ανάσα αισιοδοξίας και ένας δασάρχης μαζί με μια ανυποψίαστη Υπουργός Πολιτισμού σού υπενθυμίζουν ότι η αντιδραστικότητα στην ανάπτυξη και την οπισθοδρόμηση έχουν πάντα τον πρώτο λόγο! Έχουμε βέβαια και κάποιους άλλους που αυτό-χρίζονται επιχειρηματίες, αλλά θέλουν τα καταστήματά τους να μένουν κλειστά τις Κυριακές, επειδή λένε ότι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα μεγάλα καταστήματα! Το τραγικό βέβαια είναι ότι και οι άνεργοι αυτού του χώρου είναι υπέρμαχοι του ρεπό της Κυριακής, λες και δεν βρίσκονται σε «ρεπό» όλη την εβδομάδα!
Όπως πάνε, σε λίγο και οι κοντοί θα απαιτήσουν να απαγορευτεί το μπάσκετ με τη δικαιολογία ότι δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν τους ψηλούς!

Σημείωση
Το 1987 ο Ανδρέας Παπανδρέου υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία ότι δεν θα διεξάγονται στο Αιγαίο μονομερείς έρευνες πετρελαίου. Επίσης, ο κύριος Σημίτης το 1997 στη Μαδρίτη συμφώνησε ότι και η Τουρκία έχει ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο. Το λέω για να μην ξεχνάμε ποιοι άνοιξαν την πόρτα του Αιγαίου στους Τούρκους.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top