ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

1_

Ομολογία Σταθάκη: Μόλις 1,2 δισ. από τον αναπτυξιακό νόμο

σε Ελλάδα/Οικονομία/Πρώτη φορά αριστερά

Σε ευθεία παραδοχή ότι ο αναπτυξιακός νόμος δεν πρόκειται να βγάλει την χώρα από την κρίση προχώρησε ο Υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Ειδικότερα, μετά από την εκτίμηση του βουλευτή της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη ότι απαιτούνται 100 με 120 δισ. ευρώ σε επενδύσεις για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση, ο Υπουργός Οικονομίας αν και έριξε αυτό το ποσό στα 80 δισ. ευρώ ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι ο νέος αναπτυξιακός είναι ουσιαστικά μια τρύπα στο νερό.
Και τούτο διότι οι πόροι του αναπτυξιακού νόμου ανέρχονται μόλις στα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβανομένων των φοροαπαλλαγών!
Την ίδια ώρα, ο κ. Σταθάκης έσπευσε να τονίσει ότι οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς το δημόσιο έχουν πάρει την ανηφόρα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Σύμφωνα με τον ίδιο από τα περίπου 80 δισεκατομμύρια ευρώ μόλις τα 15 δισεκατομμύρια είναι πραγματικά απαιτητά και μπορούν να εισπραχθούν ενώ τα υπόλοιπα θεωρούνται νεκρά, καθώς εκκρεμούν από τη δεκαετία του 1980 και αφορούν σε επιχειρήσεις που πλέον έχουν κλείσει ή ιδιοκτήτες οι οποίοι απεβίωσαν.
Να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα ο Κ. Χατζηδάκης είχε επιτεθεί στην κυβέρνηση, με αφορμή τις δηλώσεις στελεχών της για το κίνημα «Παραιτηθείτε».
«Πανηγυρίζετε για τις επιτυχίες σας και επιτίθεστε εναντίον εκείνων που διαμαρτύρονται για την πολιτική σας. Ξέρω ότι δεν θέλετε να παραιτηθείτε και να παραμείνετε στην καρέκλα. Αλλά η ίδια η πραγματικότητα θα σας εκδικηθεί.
Οι ίδιοι εκδικείστε τον εαυτό σας. Αντιπολίτευση σας κάνει η πραγματικότητα και οι παλιές σας δηλώσεις που είναι εδώ για να σας θυμίζουν ότι είστε ένα κόμμα δημαγωγό που απέτυχε παταγωδώς. Πιστεύω γρήγορα αυτό θα ανατραπεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top