ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΓΙΑΞ (ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ 2016-2017) PANATHINAIKOS - AJAX (EUROPA LEAGUE 2016-2017)

Ο Παναθηναϊκός είναι… φουσκωμένος

σε Αθλητισμός/Ελλάδα

Οι σπουδαίες μεταγραφές του καλοκαιριού, έκαναν τους φίλους του ΠΑΟ να φουσκώσουν από περηφάνια. Μόνο που στην πραγματικότητα κινδυνεύουν να δουν την ομάδα τους να… ξεφουσκώνει απότομα…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΔΑΡΣΙΝΟ
ΑΡΧΙΣΥΝΤΆΚΤΗ ΤΗΣ «ΩΡΑΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ»

Ο αγώνας του Παναθηναϊκού κόντρα στον Άγιαξ δεν είναι απολύτως χαρακτηριστικό δείγμα. Στην πραγματικότητα όμως είναι προσδίδει μερικά στοιχεία τα οποία είναι ικανοποιητικώς αξιοποιήσιμα. Και η ήττα από τους Ολλανδούς, τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο, αποδεικνύει τα σοβαρότατα ελλείμματα παρά το γεγονός πως οι «πράσινοι» κινήθηκαν με σοβαρότητα στο μεταγραφικό παζάρι.
Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα για την αξία της θέσης του κεντρικού χαφ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο σημείο να έχει δύο σημαντικές προσωπικότητες για τη θέση αυτή, μόνο που στην πραγματικότητα κανείς από τους δύο δεν έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα ωθήσει τον Αντρέα Στραματσόνι να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Άλλωστε ούτε ο Λεντέσμα αντέχει να είναι στο εκατό τοις εκατό για 90 λεπτά, λόγω ηλικίας σαφώς, ενώ και ο Ζέκα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό καθεστώς κρίσης της αγωνιστικής ταυτότητάς του. Κοντολογίς ο Παναθηναϊκός δεν έχει πραγματικό «κόφτη» φορτώνοντας μεγάλο βάρος σε μία αμυντική γραμμή η οποία έχει μόνο τον Μολέντο σε υψηλό επίπεδο: Τόσο ο Ιβάνοφ, όσο και ο Σάμπα, χρειάζονται ακόμη χρόνο για να βρεθούν εκεί που επιθυμούν. Για τον Κουτρουμπή φυσικά, ούτε λόγος.
Από την άλλη πλευρά, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά στη θέση των ακραίων μπακ. Ούτε ο Μέστο, ούτε ο Χουλτ είναι κάτι το εξαιρετικό, ώστε να θεωρούν δικιά τους τη θέση του βασικού. Παρ’ όλα αυτά συμπεριφέρονται με αυτόν ακριβώς τον τρόπο. Φυσικά ο Ιταλός σύντομα θα βρεθεί σε δυσάρεστη θέση, καθώς ο Κουλιμπαλί δεν είναι παίκτης ο οποίος μπορεί να μείνει για αρκετά καιρό στη σκιά, ιδίως αν ο Στραματσόνι συνεχίσει να επιμένει στο 3-5-2.
Μεσοεπιθετικά και επιθετικά, τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό είναι αδιαπραγμάτευτα! Σ’ εκείνες τις θέσεις έχει με διαφορά το καλύτερο υλικό, από πλευράς βάθους, στην Ελλάδα και χωρίς αμφιβολία θα είναι το μεγάλο του όπλο στη φετινή σεζόν. Βέβαια εκεί, υστερεί σε… προπονητή, καθώς ο Στραματσόνι δυσκολεύεται να καταλήξει σε κάτι συγκεκριμένο, προχωρώντας συνεχώς σε αλλαγές και αλχημείες.
Κατά τα φαινόμενα, τα κενά είναι πολλά για τον ΠΑΟ, ο οποίος έχει χριστεί από πολύ νωρίς ως νούμερο ένα υποψήφιος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φαίνεται όμως πως η διαφορά την οποία πιστεύουν στον ΠΑΟ πως έχουν διαμορφώσει σε σχέση με τους αντιπάλους τους, δεν είναι και τόσο μεγάλη τελικά…

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Αθλητισμός

Go to Top