ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Salos(1)@Marilena_Stafylidou

Ο «Σάλος» της Σοφίας Μαυραγάνη στο Φεστιβάλ Αθηνών

σε Ελλάδα/Πολιτισμός

«Σάλος» αποκαλείται το βουβό κύμα, ένα κύμα δηλαδή που υπάρχει χωρίς να αιτιολογείται από τις παρούσες καιρικές συνθήκες, αλλά οφείλεται σε ανέμους που έχουν προηγηθεί χρονικά ή που συνέβησαν σε άλλες περιοχές…
Η Σοφία Μαυραγάνη, συνεχίζοντας την έρευνά της πάνω στη ταυτότητα του παραστατικού δρώμενου, εμπνέεται από τα βουβά κύματα της Ιστορίας και διερευνά τα χαρακτηριστικά του σάλου στην ιστορική πραγματικότητα και συγκεκριμένα στην ιστορική συνέχεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όσα ζούμε τώρα έχουν τις ρίζες τους σε γεγονότα του παρελθόντος, ενώ η δράση μας σε χρόνο ενεστώτα θα καθορίσει αυτά που θα συμβούν στο μέλλον. Στην πιο μακροχρόνια περίοδο ειρήνης που έχει σημειωθεί ποτέ στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και παρά τις ισχυρές δονήσεις που δέχεται τα τελευταία χρόνια φαίνεται να μην έχει δοκιμάσει ακόμα το ξέσπασμα του σαρωτικού βουβού κύματος.
Το έργο εμπλέκει τρεις ερμηνευτές (Ν. Δαμόπουλος, Χ. Κότσαλη, Σ. Στριμπάκου) σε μια επαναλαμβανόμενα ανατρεπόμενη χορογραφική σύνθεση η οποία αφηγείται την αίσθησή μας για την ιστορική συνέχεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την εποχή της ίδρυσής της μέχρι τις μέρες μας. Η χορογράφος συνθέτει με το «Σάλο» μια ποιητική αλληγορία για την παράδοξη σχέση των γεγονότων με το χώρο και τον χρόνο μέσα στον οποίο συμβαίνουν.
Η Σοφία Μαυραγάνη είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση στην τέχνη του χορού, καθώς δραστηριοποιείται στο πεδίο αυτό ως δημιουργός, χωρίς να προέρχεται από τις κλασσικές σπουδές χορού. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων/Marketing στo Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έπειτα Χορογραφία/Dance making στο ArtEZ University of Arts, Άρνεμ/Ολλανδία.

Πειραιώς 260, Χώρος Ε
Ημερομηνίες & ώρα: Δευτέρα 4 & Τρίτη 5 Ιουλίου, 22.30
Τιμές εισιτηρίων: 15€, 5€ (Φοιτητικό-Άνεργοι- A.μεΑ.)
Διάρκεια: 50 λεπτά

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top