ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

sel05 copy

Πανικός Καμμένου για το νέο δεξιό κόμμα

σε Ελλάδα/Πολιτική

Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο του πολιτικού τέλους του ίδιου και του κόμματός του έρχεται ο Πάνος Καμμένος, από τις διεργασίες στον χώρο της Δεξιάς και τις «ωδίνες» γέννησης του νέου δεξιού κόμματος Καρατζαφέρη-Μπαλτάκου. Έτσι, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει μεταβληθεί σε… πονοκέφαλο για το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς από «βολικός» σύμμαχος, έχει πλέον γίνει ένας κυβερνητικός σαμποτέρ, υιοθετώντας συμπεριφορές που άλλοτε εκθέτουν την κυβέρνηση και άλλοτε προκαλούν ρήγματα και εμπεδώνουν την αίσθηση ότι αυτή δε θα μακροημερεύσει. Ιδιαίτερα μόλις στο πολυσύνθετο πολιτικό σκηνικό προστεθούν και τα νέα σκληρά μέτρα, που απορρέουν από την συμφωνία που, αργά ή γρήγορα, θα συνομολογηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών.
Το σοβαρό και φιλελεύθερο προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνδυασμό με την πολιτική φθορά που υφίστανται ως συγκυβερνών κόμμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου ήταν τα δυο βασικά επιχειρήματα, που οδηγούσαν πολλούς στα σενάρια και τις φήμες ότι πολύ γρήγορα, ένας νέος πολιτικός σχηματισμός στον χώρο της δεξιάς, με πατριωτικά, αντιμνημονιακά, αλλά και έντονα δεξιά χαρακτηριστικά θα κληθεί να καταλάβει πολιτικό χώρο ανάμεσα στη ΝΔ και την Χρυσή Αυγή. Δηλαδή, θα κληθεί να καταλάβει τον πολιτικό χώρο που άλλοτε είχαν οι… άλλοτε αντιμνημονιακοί και πατριώτες Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Διεργασίες
Πράγματι, λοιπόν, οι φήμες έγιναν πραγματικότητα. Εδώ και μία εβδομάδα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης αποκάλυψε ότι, σε συνεργασία με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο, βρίσκονται σε επαφές με στελέχη της Δεξιάς και απογοητευμένους νεοδημοκράτες, προκειμένου να ιδρύσουν ένα νέο κόμμα. Μάλιστα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, που πλέον κάνει αυτό που… ξέρει καλά -δηλαδή τις καθημερινές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις- έχει ορίσει το νέο κόμμα ως «ΣΥΡΙΖΑ της Κεντροδεξιάς», εννοώντας ότι το νέο σχήμα θα έχει συνιστώσες, προκειμένου να ενταχθούν όσο περισσότεροι σχηματισμοί και στελέχη της Δεξιάς γίνεται, με σεβασμό στις προσωπικές απόψεις και στην οργανωτική αυτονομία τους. Μάλιστα, και το ΛΑΟΣ θα μπει ως «συνιστώσα» στο νέο κόμμα, με τον Γιώργο Καρατζαφέρη να αποχωρεί από την ηγεσία του, προκειμένου να αναλάβει την ηγεσία του δεξιού «ΣΥΡΙΖΑ».
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο κόμμα θα αναλάβει πρόεδρος ο Γιώργος Καρατζαφέρης και γραμματέας ο Τάκης Μπαλτάκος. Μαλιστα, μιλώντας με μπασκετικούς όρους, ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει επισημάνει ότι ο κ. Μπαλτάκος έχει ήδη «ρόλο playmaker» στις σχετικές συζητήσεις, ενώ όλα δείχνουν ότι θετικά προς το νέο σχήμα διάκεινται ο Βασίλης Καπερνάρος, ο Χρήστος Ζώης, άλλα απογοητευμένα στελέχη που ανήκαν στη ΝΔ, αλλά και πρώην στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Αποψίλωση
Ειδικά σε ό,τι αφορά το τελευταίο, στρατηγικός στόχος του κ. Καρατζαφέρη και του Τάκη Μπαλτάκου είναι να «αποψιλώσουν» το κόμμα του Πάνου Καμμένου, «μετεγγράφοντας» στο νέο σχηματισμό, που θα ονομάζεται «Έθνος», στελέχη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Για παράδειγμα, θεωρείται δεδομένη η προσχώρηση στο νέο κόμμα της πρώην βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλας Ξουλίδου, στην οποία ο κ. Καμμένος είχε υποσχεθεί θέση στην κυβέρνηση αλλά… ακόμη τής την δίνει.
Παράλληλα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πέραν της κ. Ξουλίδου, οι ιδρυτές του νέου κόμματος βρίσκονται σε επαφή και επικοινωνία με πολλούς απογοητευμένους από τους Ανεξάρτητους Έλληνες -ακόμη και με στελέχη σε κάθε νομό- και επί της ουσίας στοχεύουν στην… «αποψίλωση» του κόμματος του Πάνου Καμμένου.

Σαμποτάζ
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, είναι εύκολα ερμηνεύσιμη η συμπεριφορά του Πάνου Καμμένου. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει καταστήσει εαυτόν σε «πονοκέφαλο» για το Μέγαρο Μαξίμου, αρχής γενομένης με την «μακεδονική κρίση» με τον Γιάννη Μουζάλα. Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι… από τους λίγους αποδοτικούς αλλά ο Πάνος Καμμένος ζήτησε την παραίτησή του επειδή έκανε ένα λεκτικό λάθος. Παράλληλα, παρά την «συγγνώμη» Μουζάλα, ο Πάνος Καμμένος επέμεινε στη θέση του και, μάλιστα, βλέποντας ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει διάθεση να τού κάνει τη χάρη, παίζει με νεύρα του και «σαμποτάρει» ανοιχτά την ελληνική κυβέρνηση. Έτσι, προχθές «άδειασε» τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, όταν ο τελευταίος ανακοίνωσε ότι ο Στρατός θα αναλάβει την σίτιση των προσφύγων στη Ειδομένη, που είχαν μείνει χωρίς φαγητό μετά την αποχώρηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι κέτερινγκ», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στέλνοντας μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου ότι εφεξής θα αποτελεί… μόνιμο πονοκέφαλο.
Ταυτόχρονα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατηγορείται ότι εκθέτει την κυβέρνηση. Μάλιστα, το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ προκάλεσε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση και έγινε… «είδηση». Αυτό διότι, σε μία περίοδο που στο ελληνικό κράτος δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ, ο Πάνος Καμμένος επέλεξε να χρησιμοποιήσει το προεδρικό αεροσκάφος, με κόστος πτήσης… 6.000 ευρώ ανά ώρα (!) ενώ πήρε μαζί του πολυμελή… μπάντα για να κάνει το κομμάτι του στις παρελάσεις της Ομογένειας! Και όταν τού επισημάνθηκε από τη ΝΔ ότι… κάνει «πολυτέλειες» με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, τότε έκανε… τον «τρελό», υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ ζητάει την… κατάργηση των παρελάσεων στην Ομογένεια!
Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, την περασμένη Πέμπτη ο Πάνος Καμμένος έκανε… κι άλλα «νάζια», δείχνοντας ότι η ασταθής συμπεριφορά του αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της κυβέρνησης: συγκεκριμένα, ήταν προγραμματισμένη η πρώτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου για την διαχείριση του προσφυγικού και όλοι ανέμεναν πώς θα αντιμετώπιζε ο Πάνος Καμμένος τον Γιάννη Μουζάλα. Όμως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επέλεξε να πάει… ταξίδι στην Αίγυπτο για να μην έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής. Αποδεικνύοντας ότι μπορεί ο ίδιος να πηγαίνει… μακριά ταξίδια, όμως με αυτή την συμπεριφορά, η κυβέρνηση ως σύνολο δεν πρόκειται να πάει μακριά.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top