ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

papadimitrioy

Παπαδημητρίου: Η υπερχρέωση των επιχειρήσεων εμποδίζει την ανάπτυξη

σε Billion/Ελλάδα/Οικονομία

Το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας, αλλά η υπερχρέωση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και το περιβάλλον λειτουργίας των επιχειρήσεων, που δεν είναι αρκούντως ανοιχτό στον ανταγωνισμό και φιλικό στις επενδύσεις, τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου, μιλώντας στην εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση της έκθεσης ελληνικού εμπορίου της ΕΣΕΕ.
«Θα ξεφύγουμε από την λιτότητα και τη φορολογία σταδιακά τα επόμενα χρόνια, διευθετώντας το χρέος και με προσέλκυση επενδύσεων», πρόσθεσε ο υπουργός, συνδέοντας την μείωση του φορολογικού βάρους για τον ιδιωτικό τομέα με την πρόοδο στα δημοσιονομικά.
«Η άμεση μείωση του φορολογικού βάρους δεν είναι δυνατή, χωρίς να παρεκκλίνουμε από τους στόχους του προγράμματος, ωστόσο επιβραδύναμε το ρυθμό της αύξησής του», συμπλήρωσε, ενώ τόνισε ότι την περίοδο 2016-2017 η Ελλάδα θα εφαρμόσει ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως προγράμματα αποκρατικοποιήσεων, που αναμένεται να επιφέρουν πρόσθετες επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου έκανε λόγο για αβλεψία, υπερβολές και εμμονές όσων έχουν χάσει την πίστη τους στην ικανότητα της Ελλάδας να βγει από το τούνελ της ύφεσης, θεωρούν την ανάκαμψη που έρχεται αναλαμπή και την Ελλάδα εχθρό του επιχειρείν. Απαρίθμησε δε σειρά δεικτών όπως η αύξηση του ΑΕΠ κατά το τρίτο τρίμηνο που προδικάζει θετικό κλείσιμο για το 2016, η αύξηση των επενδύσεων, της βιομηχανικής παραγωγής, του κύκλου εργασιών στη βιομηχανία και το λιανικό εμπόριο, των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών, το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών για πρώτη φορά από το 1948, την άνοδος του τουρισμού και της απασχόλησης, την μείωση της ανεργίας, την βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος και επιχειρηματικών προσδοκιών, την ανθεκτικότητα της ιδιωτικής κατανάλωσης και τις εκτιμήσεις για επαναφορά του πληθωρισμού σε θετικό έδαφος το 2017.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Billion

Go to Top