ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Deutsche Bank

Πονοκέφαλος στην Deutsche Bank για το δάνειο προς τον Τραμπ

σε Billion

Προβληματισμός φαίνεται πως επικρατεί στη διοίκηση της Deutsche Bank, λόγω ενός δανείου, ύψους 300 εκατ. δολαρίων, προς την επιχείρηση real-estate του νυν προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη δανειοδότηση συνίσταται στην προσωπική εγγύηση του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος δεσμεύτηκε πως αν η εταιρεία του κηρύξει πτώχευση και δεν καταφέρει να αντεπεξέλθει στην αποπληρωμή του δανείου, τότε η γερμανική τράπεζα θα μπορούσε να κατασχέσει οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό του στοιχείο.
Από την ημέρα εκλογής του στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, η Deutsche Bank προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει την προοπτική ενός τέτοιου «άβολου» σεναρίου, προκειμένου – όπως υποστηρίζουν διάφοροι οικονομικοί παράγοντες – να μην διαρραγούν οι σχέσεις της τράπεζας με την Ουάσιγκτον.
Ταυτόχρονα όμως, η Deutsche Bank εμφανίζεται διστακτική ως προς την προοπτική αφαίρεσης της προσωπικής δέσμευσης- εξέλιξη, η οποία θα «έλυνε» τα χέρια της γερμανικής τράπεζας – δεδομένων των καταγγελιών που θα διατυπωθούν, για ευνοιοκρατία υπέρ του Αμερικανού προέδρου.
Μία από τις επιλογές που εξετάζεται, ως εκ τούτου, είναι η πώληση του συγκεκριμένου δανείου προς κάποιο fund. Ωστόσο, οι υποψήφιοι αγοραστές εμφανίζονται εξίσου προβληματισμένοι, λόγω της έντονης κριτικής των μέσων ενημέρωσης εναντίον όσων αναπτύσσουν επιχειρηματικές δραστηριότητες με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Billion

Go to Top