ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Hitler

Πωλήθηκε σε δημοπρασία το προσωπικό αντίτυπο «Ο Αγών μου», του Χίτλερ

σε Ευκαιρίες/Κόσμος

Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα βιβλία στην Ιστορία, το πόνημα του Χίτλερ «Ο Αγών μου» πωλήθηκε σε πρόσφατη δημοπρασία για το ποσό των 20.000 δολαρίων. Το υψηλό αντίτιμο οφείλεται στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο αντίτυπο που βρισκόταν προς πώληση ανήκε στον ίδιο τον Χίτλερ αυτοπροσώπως.
Το βιβλίο πωλήθηκε σε έναν Αμερικανό αγοραστή, ενώ υπήρχαν πάνω από δέκα ιδιώτες που συμμετείχαν στην δημοπρασία. O ιδιοκτήτης και διευθυντής της εταιρίας «Alexander Historical Auctions» Μπίλ Παναγόπουλος δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται τις αντικρουόμενες απόψεις που υπάρχουν για αυτό το βιβλίο, όμως είναι σημαντικό να διατηρούμε κομμάτια της Ιστορίας, έτσι ώστε να κατανοούμε πράγματα και από τα καλά και από τα κακά.
Το «Ο Αγών μου», το οποίο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1924 και γράφτηκε κατά την διάρκεια της παραμονής του στην φυλακή, ήταν το μανιφέστο του Χίτλερ, και πάνω σ’ αυτό στήριξε όλη του την «φιλοσοφία» που οδήγησε στα εγκλήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το συγκεκριμένο αντίτυπο θεωρείται ότι ήταν αυτό που είχε στην κατοχή του, καθώς στην πρώτη του σελίδα υπάρχουν υπογραφές από 11 Αμερικανούς στρατιώτες, οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι το βρήκαν στο διαμέρισμα του Χίτλερ λίγο μετά την πτώση του Γ’ Ράϊχ.
Πάντως το μανιφέστο του Χίτλερ εξακολουθεί και σήμερα να προκαλεί αντιδράσεις, καθώς ήταν από το τέλος του πολέμου απαγορευμένο σε πολλές χώρες, και μόλις πρόσφατα δόθηκε η άδεια στο κρατίδιο της Βαυαρίας που είχε τα δικαιώματα για να τυπωθεί ξανά στην Γερμανία.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top