ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

IMG_5057

Πώς να επιλέξεις γυμναστήριο και προσωπικό γυμναστή

σε Υγεία

Έχεις πάρει την απόφαση να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου! Μπράβο σου! Θα χρειαστείς όμως τους κατάλληλους «συμμάχους»…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ, ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – PERSONAL TRAINER
www.personaltrainerchristy.com

Η επιλογή του γυμναστηρίου ή του γυμναστή είναι από τα πιο σημαντικά βήματα όταν θες να ασκείσαι τακτικά και σωστά! Διάλεξε σωστά για να μην το μετανιώσεις. Διάβασε τις συμβουλές πριν επιλέξεις το ιδανικό για σένα γυμναστήριο:
1. Σε βολεύει η τοποθεσία; Έχεις περισσότερες πιθανότητες να πηγαίνεις τακτικά στο γυμναστήριο αν βρίσκεται κοντά στο σπίτι ή στη δουλειά σου. Αν πρέπει να οδηγείς ή να χρησιμοποιείς συγκοινωνίες για να πας για προπόνηση, είναι πολύ πιθανότερο να τα παρατήσεις.
2. Αντέχει το budget σου; Απόφυγε τον πειρασμό να γραφτείς σε ένα πολυτελές και σούπερ εξοπλισμένο γυμναστήριο, αν δεν μπορείς να πληρώνεις τη μηνιαία συνδρομή ή αν για πολλά μαθήματα πληρώνεις επιπρόσθετα.
3. Έχουν οι γυμναστές τα απαραίτητα προσόντα για να διδάσκουν; Προτίμησε ένα γυμναστήριο όπου οι γυμναστές είναι πτυχιούχοι ή έχουν credits και είναι αναγνωρισμένοι στον τομέα τους. Μη διστάσεις να ρωτήσεις τον υπεύθυνο και διάβασε στην ιστοσελίδα του γυμναστηρίου τα βιογραφικά των συνεργαζόμενων γυμναστών.
4. Επισκέψου το γυμναστήριο που σκέφτεσαι να γραφτείς σε ώρες αιχμής για να διαπιστώσεις τυχόν δυσλειτουργίες, όπως μεγάλη αναμονή για τα δημοφιλή όργανα ή ασφυκτικά γεμάτες αίθουσες.
Είσαι περισσότερο one to one τύπος; H γυμναστική με personal trainer είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να βρεις τη φόρμα σου γρήγορα, χωρίς κίνδυνο τραυματισμών αν είσαι αρχάριος-α ή αν ξεκινάς κάποιο απαιτητικό είδος άσκησης, αλλά και αν έχεις κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας, π.χ. ενοχλήσεις στη μέση ή στα γόνατα. Το πρόβλημα; Είναι δύσκολο να βρεις έναν καλό personal trainer. Οι παρακάτω κανόνες θα σε βοηθήσουν για να βρεις τον κατάλληλο για σένα!
1. Έρευνα, έρευνα, έρευνα: Οι περισσότεροι ξεκινούν ρωτώντας στο γυμναστήριο της περιοχής τους. Δεν είναι κακή μέθοδος, ειδικά αν σε ενδιαφέρει να κάνεις τη γυμναστική σου εκεί με προσωπική επίβλεψη. Μπορείς όμως να ερευνήσεις λίγο περισσότερο. Πολλοί personal trainers έχουν δικές τους σελίδες στο διαδίκτυο όπου προωθούν τη δουλειά και τις υπηρεσίες τους. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στις πιστοποιήσεις και στα πτυχία τους. Ψάξε κάποιον που να μπορεί να προσαρμόσει τις υπηρεσίες του ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες και τους προσωπικούς σου στόχους. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να έχει μεγάλη εμπειρία και να ξέρει πώς να προσαρμόζεται.
2. Μίλα με πρώην πελάτες του: Ένας επαγγελματίας personal trainer θα μπορεί να σου δώσει στοιχεία επικοινωνίας άλλων πελατών του ώστε να μπορείς να πάρεις συστάσεις. Ακόμη καλύτερο θα ήταν να πάρεις συστάσεις από δικούς σου φίλους που είναι ευχαριστημένοι από το γυμναστή τους.
3. Η προσωπικότητα μετράει! Όσο έμπειρος κι αν είναι ο personal trainer και όσο καλύτερο εξοπλισμό διαθέτει το γυμναστήριο, είναι σημαντικό να περνάς καλά με τους ανθρώπους που συνεργάζεσαι. Η προπόνηση πρέπει να είναι «διασκέδαση» για σένα! Αν δεν είσαι χαρούμενος-η όταν πηγαίνεις, δε θα συνεχίσεις για πολύ.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Υγεία

Go to Top