ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

regklingk-tsakalotos

Ρέγκλινγκ: Ρεαλιστική η επιστροφή στις αγορές πριν τη λήξη του προγράμματος

σε Billion/Ελλάδα/Οικονομία

Αν εφαρμοστεί με αποφασιστικότητα το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ελλάδα θα ανακτηθεί, επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, δηλώνοντας παράλληλα πεπεισμένος ότι είναι ρεαλιστική μία επιστροφή στις αγορές πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος «εφόσον η κυβέρνηση δείξει ισχυρή ιδιοκτησία στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων». Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι η Ελλάδα από το 2010 και μετά δεν έχει βγει πολύ στις αγορές, επομένως θα ήταν καλό η κυβέρνηση να αρχίσει να συνδέεται σταδιακά με τους επενδυτές πριν το τέλος του προγράμματος του ESM το 2018.
«Αν η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόσει με αποφασιστικό τρόπο τη μεταρρυθμιστική ατζέντα που έχει συμφωνηθεί στο πρόγραμμα του ESΜ, η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ελλάδα θα ανακτηθεί. Αυτό συνέβη στα μέσα του 2014, όταν η τότε ελληνική κυβέρνηση μπόρεσε να εκδώσει με επιτυχία ένα τριετές και ένα πενταετές ομόλογο», συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς αν εντός του 2017 θα ήταν λογικό για την Ελλάδα να αρχίσει να εκδίδει ξανά ομόλογα, καθώς και πότε ακριβώς θα μπορούσε να γίνει αυτό, είπε ότι η ακριβής χρονική στιγμή έκδοσης ομολόγων, κατά τη διάρκεια του 2017, καθώς και οι ωριμάνσεις των ομολόγων είναι κάτι που θα αποφασιστεί από το ελληνικό Γραφείο Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους στην Αθήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Billion

Go to Top