ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Michael-Schumacher-Benetton-1

Σε δημοπρασία η Benetton B191 του Σουμάχερ

σε Ευκαιρίες/Κόσμος

Ο οίκος Bonhams ανακοίνωσε πως στην δημοπρασία του που θα λάβει χώρα στις 13 Μαΐου στο Μονακό θα βγάλει στο σφυρί την Benetton B191B του 1991-1992, με την οποία ο Michael Schumacher κατέκτησε το πρώτο podium της καριέρας του.
Το Grand Prix του Μεξικό το 1992, ήταν μόλις ο 8ος αγώνας του Schumacher στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και αφού κατέκτησε την τρίτη θέση στις κατατακτήριες, κατάφερε να κατακτήσει την ίδια θέση και στον αγώνα. Όμως ο Schumacher δεν ήταν ο μοναδικός που οδήγησε την συγκεκριμένη Benetton με αριθμό chassis 6. Όπως αναφέρει ο James Knight, International Head of Motoring της Bonhams:
Το chassis 6 έχει κερδίσει τον σεβασμό ως η Benetton με την οποία ο Schumacher κατέκτησε το πρώτο του podium. Αλλά δεν τελειώνει εκεί η ιστορία του, αφού αυτό είναι το μονοθέσιο με το οποίο συμμετείχε ο 3 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Formula 1, Nelson Piquet στο τελευταίο Grand Prix της σεζόν του 1991 στην Αδελαΐδα.

Michael-Schumacher-Benetton-2
Εκτός από αυτούς του δύο, αυτή η B191B πέρασε και από τα χέρια του Martin Brundle κατακτώντας την 8η θέση στο Grand Prix της Ν. Αφρικής το 1992. Το μονοθέσιο είναι σε απολύτως λειτουργική κατάσταση και εκτιμάται στις 220.000-με 280.000 ευρώ.

Michael-Schumacher-Benetton-3

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top