ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

concorde-2-1764x700

Σε δημοπρασία συλλεκτικά τμήματα του ιστορικού Concorde

σε Ευκαιρίες

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της δημοπρασίας που πραγματοποιήθηκε το 2007, Τουλούζη, η πόλη στην οποία γεννήθηκε το Concorde,τ ο μυθικό υπερηχητικό, θα καλωσορίσει μια νέα δημοπρασία με συλλεκτικά κομμάτια που συνδέονται με το Concorde
Η πώληση θα προεδρεύεται από τον δημοπράτη Marc Labarbe και θα λάβει χώρα στο Hôtel des Ventes Saint-Aubin, κοντά στο Canal du Midi, στην καρδιά της πόλης.
Πάνω από 1.000 τμήματα θα τεθούν προς πώληση, από το πιλοτήριο, τα μηχανικά μέρη ή αναμνηστικά από την ένδοξη εποχή του Concorde, όπως τα μοντέλα κλίμακας ή μεγαλύτερα κομμάτια, όπως τα δομικά μέρη και τα καθίσματα, συμπεριλαμβανομένου ενός μοναδικού ξύλινου μοντέλου του υπερηχητικού αεροσκάφους, που υπογράφεται από τον André Turcat, πρώτο πιλότο του Concorde.

concorde-2
Επίσης, θα τεθούν προς πώληση διάφορα αναμνηστικά που συνδέονται με την αεροπορία, όπως το Airbus A300 (τα πρώτα Airbus) καθίσματα, φωτογραφίες, μακέτες κ.α.
Concorde, το ζεύγος των καθισμάτων, που σχεδιάστηκε από τον Andrée Putman το 1993, λείπει το κεντρικό υποβραχιόνιο και μία ζώνη ασφαλείας, Ύψος: 123 εκατοστά, πλάτος 110 εκατοστά, βάθος 86 εκατοστά.
Οι εκτιμήσεις κυμαίνονται από 15 € για τα μικρά μέρη (καρφίτσες πέτου ή στυλό) έως 10.000 € για το μαχόμετρο. Θα υπάρχουν προϊόντα σε όλες τις τιμές: φωτογραφίες, σχέδια, βιβλία, αεροσκάφη, ηλεκτρονικά ή μηχανικά μέρη, ένα μενού Concorde σχεδιασμένο από τον Γάλλο αστέρα Christian Lacroix ή Raymond Moretti (κατ ‘εκτίμηση 50-80 €) ή ένα πιάτο από Γάλλο σχεδιαστή Andrée Putman (150-300 €).
Οι πιο τολμηροί μπορούν να αγοράσουν ένα ζεύγος καθισμάτων, ένα ελαστικό ή ένα νιπτήρα από το Concorde, πολύ σπάνια κομμάτια, σε μια εποχή όπου ο βιομηχανικός σχεδιασμός ήταν πολύ μοντέρνος.
Όλες οι παρτίδες θα εκτεθούν στο Hôtel des Ventes Saint-Aubin. Οι παραγγελίες μπορούν να διατίθενται επίσης μέσω τηλεφώνου ή internet.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top