ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Bowie_2

Σε δημοπρασία φωτογραφίες και στίχοι του Ντέιβιντ Μπάουι

σε Ευκαιρίες/Κόσμος

Ένα μόνο φύλλο χαρτιού με χειρόγραφους στίχους του Ντέιβιντ Μπόουι οδεύει προς τον οίκο δημοπρασιών Κρίστις. Άλλο ένα φύλλο, φωτογραφικού χαρτιού, με τα δείγματα μια φωτογράφισης που έκανε ο Χέλμουτ Νιούτον στον Μπάουι, ανέκδοτο μέχρι σήμερα, παίρνει το δρόμο για έναν άλλο οίκο δημοπρασιών στη Νέα Υόρκη τον Heritage.

Bowie_1
Το χειρόγραφο με το τραγούδι Jean Genie είναι από τα λίγα που δεν υπήρχαν στο αρχείο του Μπάουι, καθώς ο τραγουδιστής ήταν φανατικός συλλέκτης των χειρογράφων και των σημειώσεών του και είχε ένα μεγάλο και πλήρες αρχείο. Το τραγούδι αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της μουσικής ιστορίας του Μπαόυι, ήταν το πρώτο σίνγκλ που κυκλοφόρησε από το κλασικό άλμπουμ του 1973 Aladdin Zane. Οι 18 γραμμές που έχουν τίτλο, υπογραφή και ημερομηνία από τον αστέρα της ροκ εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 50.000 δολάρια, ενώ η αρχική εκτίμηση είναι 35.000.
Στη δεύτερη δημοπρασία έρχεται στο φως μια σειρά από δείγματα φωτογράφισης του σπουδαίου φωτογράφου Χέλμουτ Νιούτον με τον Ντέιβιντ Μπάουι να ποζάρει το 1983 την εποχή ενός άλλου κλασικού του άλμπουμ, του Let’s dance για το περιοδικό Vogue. Οι φωτογραφίες δεν είχαν δει ποτέ πριν το φως της δημοσιότητας. Τα τριανταέξι αυτά καρέ, είναι το ντοκουμέντο μιας καλλιτεχνικής συνάντησης δυο σπουδαίων προσωπικοτήτων του κόσμου της τέχνης. Η εκτίμηση για τη σειρά αυτών των δειγμάτων φωτογραφιών ανέρχεται σε 20.000 με 30.000 δολάρια και η δημοπρασία θα γίνει στις 17 Απριλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top