ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ÁÈÇÍÁ-Ïìéëßá  Êþóôá Óçìßôç óå åêäÞëùóç ôçò Êßíçóçò Ðïëéôþí ãéá ìéá Áíïé÷ôÞ Êïéíùíßá.(Eurokinissi-ÂÁÓÉËÇÓ ÑÏÕÃÃÏÓ)

Σημίτης: Ο φόβος ενός Grexit πλανάται στην κοινωνία

σε Αρθροσκόπιο/Ελλάδα/Πολιτική

«Ο φόβος ενός Grexit πλανάται στην κοινωνία», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, συμπληρώνοντας ότι «μέσα σε ενάμιση μήνα οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 2.7 δισ. Οι επενδύσεις έχουν περιοριστεί δραστικά, ενώ το επιτόκιο – που θα πλήρωνε η Ελλάδα αν δανειζόταν απ’ τις αγορές – συνεχώς αυξάνεται. Όλα αυτά δείχνουν ανησυχία και αβεβαιότητα».
Μιλώντας την Πέμπτη σε εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως είναι εσφαλμένη η αντίληψη ότι λόγω της αστάθειας της Ευρωζώνης, μια σκληρή ελληνική στάση θα αναγκάσει τους εταίρους να υποχωρήσουν. «Υποχώρηση στην έκταση που επιθυμεί η Αθήνα δεν πρόκειται να υπάρξει, διότι τα κόμματα δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν την απήχησή τους στο εκλογικό σώμα» παρατήρησε, αναφερόμενος στις εκλογές σε σημαντικές ευρωπαϊκές χώρες.
Ο κ. Σημίτης, υπογράμμισε πως είναι ανάγκη να υπάρξει ένα αναπτυξιακό σχέδιο με επίκεντρο τις επενδύσεις. Όπως ανέφερε, το πλεόνασμα 3,5% από το 2018 και μετά, στο οποίο συμφώνησε η κυβέρνηση, δεν θα επιτρέψει τη στροφή στις επενδύσεις. Πρόσθεσε ότι χρειάζεται μια διαφορετική αντιμετώπιση.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Αρθροσκόπιο

3_

Γιατί βιαζόταν;

Ήταν λογικό και αυτονόητο ότι μετά τον φονικό σεισμό που έλαβε χώρα
Go to Top