ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Vergos

Σπάνια βιβλία στην δημοπρασία του Οίκου Βέργος

σε Ευκαιρίες

Περισσότερα 440 σπάνια βιβλία, έγγραφα, χειρόγραφα, φωτογραφίες και χαρακτικά περιλαμβάνει η επόμενη δημοπρασία του Οίκου Βέργος που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Ιουνίου. Ανάμεσα στα βιβλία ξεχωρίζουν:
* Ένα αντίτυπο της Α’ έκδοσης (1946) του Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά του Νίκου Καζαντζάκη, με πλήθος αυτόγραφες διορθώσεις και συμπληρώσεις που έγιναν από τον συγγραφέα ενόψει της Β’ έκδοσης του έργου (1954).
* Ένας χειρόγραφος νομοκάνονας γραμμένος το 1679 από τον Ζαχαρία Σένεκα τον Κύπριο, που είναι γνωστός ως «μέγας λογοθέτης της αρχιεπισκοπής και πάσης Κύπρου και πρώην δραγουμάνος της βασιλείας των Τουρκών».
* Επιστολή συγχαρητηρίων του Αδόλφου Χίτλερ προς τον βασιλιά Γεώργιο Β΄ για τη γέννηση της πριγκίπισσας Σοφίας, μετέπειτα βασίλισσας της Ισπανίας (Βερολίνο, 22 Μαΐου 1939).
* Το τυπωμένο σε πολύ λίγα αντίτυπα Mémoire sur l’ état actuel de la civilisation de la Grèce του Αδαμαντίου Κοραή (Παρίσι 1803).
* Ένα αντίτυπο της ξυλογραφίας του Δ. Γαλάνη Το Παλάτι του Πάπα στην Avignon (1914), του διασημότερου έργου του μεγάλου χαράκτη.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top