ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

CяԉʅӠʉ͇ԏЏɇӅɓ / Sԕ͏̉ʁ ̅ԑ`Ӕ`ĉτɁ ԇӠŋŕӉ́ӊ(EUROKINISSI/ӔŋɏӠӔŖMϕ)

Στα 23 ευρώ τα διόδια (πήγαινε-έλα) Αθήνα-Πάτρα!

σε Ελλάδα/Πρώτη φορά αριστερά

Στα 23 ευρώ προβλέπεται να διαμορφωθεί μετ’ επιστροφής το κόστος μετακίνησης των οδηγών για το δρομολόγιο Αθήνα-Πάτρα.
Την πρόβλεψη για το ύψος της επιβάρυνσης των ΙΧ με την ολοκλήρωση του οδικού άξονα της Ολυμπίας Οδού, αποκαλύπτει έγγραφο του υπουργείου Υποδομών, σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Αχαΐας κ. Νίκου Νικολόπουλου.
Το δυσκολότερο έργο των αυτοκινητοδρόμων που κατασκευάζεται παράλληλα ενώ ο δρόμος είναι σε κυκλοφορία, προβλέπεται κατά το μεγαλύτερο τμήμα του να παραδοθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2017.
Θα παραμείνουν για τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου, τα σημεία του αυτοκινητοδρόμου που συνδέονται με τον σιδηρόδρομο που χρειάστηκαν περίπου μία τριετία για να δρομολογηθούν.
Πρόκειται για τμηματικές εκκρεμότητες περίπου 8 χιλιομέτρων, που θα μείνουν ανοικτές και αφορούν κομμάτια του έργου στο Δερβένη, στις Καμάρες Αιγιαλείας, τα Αραχωβίτικα και την περιοχή του Ρίο.
Τον περασμένο Ιούλιο συμφωνήθηκε μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ Παραχωρησιούχου και δημοσίου, το νέο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου.
Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας προβλέπεται και η επίσπευση της λειτουργίας δύο σταθμών διοδίων πριν το τέλος του χρόνου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι απώλειες εσόδων και να περιοριστεί το ύψος των αποζημιώσεων. Πάντως, από τα στοιχεία του υπουργείου προς τον κ. Νικολόπουλο προκύπτει ότι την τελευταία τριετία υπήρξε αύξηση 18% στα έσοδα των διοδίων (από 68,1 εκ. ευρώ το 2013 έφτασαν τα 80 εκ. το 2015).
Σύμφωνα μάλιστα με τις προβλέψεις, για φέτος, τα έσοδα υπολογίζονται σε 63 εκ. ευρώ, σε 87,7 εκ. ευρώ το 2017 και σε 104 εκ. ευρώ το 2018.

Tags:

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top