ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Nixon-house-2

Στο «σφυρί» η έπαυλη του Νίξον

σε Ευκαιρίες

Το XXL σπίτι (γνωστό και ως «Λευκός Οίκος της Δύσης»), όπου έζησε επί πολλά χρόνια ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, πωλείται αντί $63.500.000 O «Λευκός Οίκος της Δύσης», όπως ονομάζεται το σπίτι που είχε αγοράσει ο Ρίτσαρντ Νίξον έξι μήνες αφότου βρέθηκε στο τιμόνι των ΗΠΑ, πωλείται αντί 63.500.000 δολαρίων.
Το τεράστιο συγκρότημα, που καταλαμβάνει περίπου 22.000 τ.μ. και βρίσκεται στο Σαν Κλεμέντε της Καλιφόρνιας, χτίστηκε το 1926 και από το 1969, οπότε και πέρασε στα χέρια του Αμερικανού προέδρου, φιλοξένησε 17 αρχηγούς κρατών, όπως ο σοβιετικός ηγέτης Λεονίντ Μπρέζνιεφ.
Η έκταση, που βλέπει στον Ειρηνικό Ωκεανό, αποτελείται από ένα «μεγάλο οίκημα» που καταλαμβάνει 836 τ.μ. και από κατοικίες «δορυφόρους» για το προσωπικό.
Οι καλεσμένοι του προέδρου Νίξον είχαν επίσης πρόσβαση σε πισίνα με δική της βεράντα, γήπεδο τένις αλλά και σε μεγάλους χώρους με γρασίδι και κήπους. Οταν ο Νίξον το αγόρασε, κόστιζε 1.400.000 δολάρια. Το 2015, όταν βγήκε πρώτη φορά στην αγορά, η τιμή ήταν 75.000.000 δολάρια, ωστόσο δεν υπήρξε το αναμενόμενο ενδιαφέρον και η τιμή έπεσε στα 69.000.000 δολάρια τον Απρίλιο του 2016.
Τον Οκτώβριο το ανέλαβε άλλο μεσιτικό γραφείο και η τιμή έπεσε περαιτέρω. Εκτός από τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του, το ακίνητο έχει προστιθέμενη αξία και εξαιτίας της ιστορίας του ιδιοκτήτη του, ενός από τους πιο αμφιλεγόμενους προέδρους των ΗΠΑ.
Μετά την παραίτησή του το 1974 εξαιτίας της εμπλοκής του στο σκάνδαλο Watergate ο Νίξον επέστρεψε σε αυτό το σπίτι που αποκαλούσε «La Casa Pacifica», δηλαδή «Το σπίτι του Ειρηνικού».
Εκεί έγραψε τα απομνημονεύματά του τα χρόνια που ακολούθησαν, έως το 1980 οπότε και το πούλησε στον πολιτικό σύμμαχό του Γκάβιν Σ. Χέρμπερτ, ιδρυτή της φαρμακευτικής εταιρίας Allergan.
O Χέρμπερτ ήταν τόσο ενθουσιασμένος με αυτήν την έπαυλη, που φρόντιζε ο ίδιος εθελοντικά τους κήπους της πριν καν την αγοράσει από τον Νίξον.
Η απόφασή του δε να τη βγάλει στο σφυρί, όπως εξομολογήθηκε σε συνέντευξή του τον Απρίλιο του 2015, ήταν «πολύ δύσκολη». «Νομίζω ότι νιώθαμε ως οι επιστάτες αυτού του σπιτιού. Μας νοιάζει πολύ ποιοι θα είναι οι επόμενοι» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στη «Wall Street Journal».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top