ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

The-Plaza-Hotel-New-York_1

Στο «σφυρί» το θρυλικό Plaza της Νέας Υόρκης

σε Ευκαιρίες/Κόσμος

Ένα από τα πιο εικονικά και πολυτελή ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης βγαίνει στο σφυρί λόγω χρεών της ιδιοκτήτριας εταιρίας. To κόστος του εκτιμάται στο 1 δις δολάρια.
Το ξενοδοχείο πέντε αστέρων στη γωνία Fifth Avenue και Central Park South μετρά στα 109 χρόνια της ιστορίας του, πολλές αλλαγές ιδιοκτητών. Σήμερα ένας εκ των ιδιοκτητών του βρίσκεται στη φυλακή, πρόκειται για τον Ινδό Sahara India Pariwar που φυλακίστηκε το 2014 για την εξαπάτηση επενδυτών.
Το Πλάζα έχει 282 δωμάτια, εστιατόρια και καταστήματα λιανικής πώλησης τα οποία είναι όλα προς πώληση. Ένας από τους ιδιοκτήτες του ήταν και ο Ντόναλτ Τραμπ, ο οποίος κατείχε το ξενοδοχείο για μερικά χρόνια από το 1988. Όταν το αγόρασε ο Trump σχολίασε σχετικά με την αγορά του σε μια ολοσέλιδη ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The New York Times: «Δεν έχω αγοράσει ένα κτίριο, έχω αγοράσει ένα αριστούργημα – τη Μόνα Λίζα. Για πρώτη φορά στη ζωή μου, έχω εν γνώσει μου κάνει μια συμφωνία που δεν ήταν οικονομική». Το ξενοδοχείο θεωρείται από τα ωραιότερα κτίσματα της πόλης.

The-Plaza-Hotel-New-York_2
Αρχικά, το Πλάζα χρησίμευε ως κατοικία για τους πλούσιους Νεοϋορκέζους. Οι μεγιστάνες Βάντερμπιλτ ήταν οι πρώτοι που υπέγραψαν το βιβλίο του ως κάτοικοι. Για όσους επιθυμούσαν να διανυκτερεύσουν ή να το ενοικιάσουν δωμάτιο σε μηνιαία βάση τα μονά δωμάτια του πολυτελούς ξενοδοχείου ξεκινούσαν από 2,5 δολάρια τη βραδιά.Βασιλείς, πρόεδροι, πρεσβευτές, αστέρια της σκηνής και του αθλητισμού, καθώς και επιχειρηματίες και ταξιδιώτες από όλα τα μέρη της γης κατέλυσαν στο Πλάζα, ενώ το ξενοδοχείο «πρωταγωνίστησε» και σε αρκετές ταινίες όπως για παράδειγμα «Plaza Suite», «The Way We Were», «The Great Gatsby», «Barefoot in the Park», «Funny Girl», «Cotton Club», «Crocodile Dundee I & II» και «Home Alone II: Lost In New-York».

The-Plaza-Hotel-New-York_3

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top