ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Michael_house_1

Στο «σφυρί» το σπίτι του Μιχαήλ Άγγελου

σε Ευκαιρίες/Κόσμος

Στο «σφυρί» έχει βγει εδώ και περίπου ένα χρόνο το σπίτι του γλύπτη, ζωγράφου, αρχιτέκτονα και ποιητή της Αναγέννησης, Μικελάντζελο ντι Λοντοβίκο Μπουοναρότι Σιμόνι, γνωστού περισσότερο ως Μιχαήλ Άγγελου.
Το σπίτι στο οποίο μεγαλούργησε ένας από τους σπουδαιότερους δημιουργούς στην ιστορία της τέχνης έχει τεθεί προς πώληση, με την αξία του να εκτιμάται στα 7,6 εκατομμύρια ευρώ.
Η γνωστή και ως «Villa Michelangelo» διαθέτει οκτώ δωμάτια και επτά μπάνια, ενώ βρίσκεται «φωλιασμένη» στους λόφους της περιφέρειας της Τοσκάνης ανάμεσα στη Σιένα και τη Φλωρεντία, δύο από τις ομορφότερες ιταλικές πόλεις.

Michael_house_2
Το κτήριο αγοράστηκε από τον Μιχαήλ Άγγελο το 1549 αντί ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 300.000 ευρώ και είναι γεμάτο με ξύλινα δοκάρια, ενώ ξεχωρίζει το πέτρινο δάπεδο στην αυλή.
Πάντως, αν και ο σπουδαίος δημιουργός ξεχώρισε για τις νωπογραφίες που φιλοτέχνησε για το Παπικό παρεκκλήσιο του Βατικανού (Καπέλα Σιξτίνα), ο όποιος αγοραστής θα πρέπει να βάψει από μόνος του τους τοίχους και τα… ταβάνια του κτηρίου.
Στην έκταση του σπιτιού συμπεριλαμβάνεται ένα ελαιοτριβείο και μεγάλες εκτάσεις κήπων, ενώ αν και οι ιταλικές αρχές έχουν θέσει περιορισμούς στις όποιες παρεμβάσεις, καθώς έχει χαρακτηριστεί ιστορικό, ο αγοραστής θα έχει να τη δυνατότητα να φτιάξει μία πισίνα σε κάποιο σημείο του κήπου, εφόσον το επιθυμεί.

Michael_house_3
Η οικογένεια του Μιχαήλ Άγγελου πούλησε το 1867 τη βίλα, ενώ το κτήριο ανακαινίστηκε για τελευταία φορά πριν από 20 χρόνια από τους τελευταίους κατόχους του, την οικογένεια Μπουσόνι.
Πάντως, προξενεί έκπληξη το γεγονός πως εδώ και ενάμισι χρόνο, η βίλα δεν έχει βρει αγοραστή.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top