ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

2_

«Συλλαμβάνουμε κακοποιούς και ο νόμος Παρασκευόπουλου τους ελευθερώνει»

σε Ελλάδα/Κοινωνία/Πρώτη φορά αριστερά

Αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τον περιβόητο νόμο Παρασκευόπουλου, την οποία κοινοποιούν στον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Σταύρο Κοντονή και τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Νίκο Τόσκα, κατέθεσε το μεσημέρι το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας. Με αφορμή το περιστατικό με τους τέσσερις κακοποιούς που διέρρηξαν διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο και όπως αποδείχθηκε είχαν αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του επίμαχου νόμου, οι Ειδικοί Φρουροί ζητούν να τους γνωστοποιηθεί ο συνολικός αριθμός των κρατουμένων – καταδίκων οι οποίοι αποφυλακίστηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου, αλλά και πόσοι από αυτούς επανετέλεσαν ανάλογες εγκληματικές πράξεις. Επίσης χαρακτηρίζουν επιτακτική ανάγκη την εκκίνηση εξ υπαρχής συζήτησης περί της εξακολούθησης, κατάργησης ή τροποποίησης του νόμου.
«Είναι αδιανόητο σε μια ευνομούμενη Πολιτεία οι Έλληνες Αστυνομικοί εμπλεκόμενοι αρκετές φορές σε αιματηρές συμπλοκές, να συλλαμβάνουν επικίνδυνους κακοποιούς, και ορισμένοι από αυτούς χρησιμοποιώντας το «παράθυρο» του Νόμου Παρασκεύοπουλου, να «αποδρούν», να τελούν νέες εγκληματικές πράξεις και να χρειάζεται ξανά οι αστυνομικοί να τους συλλάβουν, διακυβεύοντας την ζωή τους και των πολιτών» σημειώνει το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών σε ανακοίνωσή του.
Μάλιστα, στην αναφορά τους προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οι Ειδικοί Φρουροί καταγράφουν τέσσερις χαρακτηριστικές περιπτώσεις κακοποιών που αποφυλακίστηκαν χάρη στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου και στη συνέχεια τέλεσαν νέα αξιόποινη πράξη.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top