ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Takata

Συνεχίζεται το παγκόσμιο «σίριαλ» με τους αερόσακους της Takata

σε Μαύρη Λίστα

Η υπόθεση με τους αερόσακους της Takata φαίνεται πως απέχει πάρα πολύ από το τέλος της, αφού σύμφωνα με έρευνα της Αμερικάνικης κυβέρνησης, η Ιαπωνική εταιρία θα πρέπει να ανακαλέσει 85 εκατομμύρια επιπλέον αερόσακους, αν δεν μπορεί να αποδείξει πως είναι ασφαλείς! Ο ακριβής αριθμός των οχημάτων που ενδέχεται να ανακληθούν βέβαια, δεν είναι εύκολο να υπολογιστεί αφού όπως καταλαβαίνεις, ένα όχημα μπορεί να χρειάζεται περισσότερα από 1 εξαρτήματα.
Για να έχεις μία τάξη μεγέθους του προβλήματος που έχει αυτή τη στιγμή η Takata, να σου πω ότι μέχρι τώρα, έχουν ανακληθεί 28.8 εκατομμύρια αερόσακοι εξαιτίας του κινδύνου έκρηξης της μονάδας – κάτι που αποδεδειγμένα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 11 ανθρώπους. Η συμφωνία που υπογράφηκε πέρυσι με τον Ιάπωνα προμηθευτή, προβλέπει ένα χρονικό διάστημα μέχρι το 2019 για να αποδείξει η Takata ότι όλοι οι αερόσακοι της που δεν έχουν ανακληθεί, είναι ασφαλείς.
Σε σχετικά νέα, η Takata υπολογίζει ότι θα χρησιμοποιήσει περίπου το 25% του αποθεματικού της μέσα στον επόμενο χρόνο, αν οι εργασίες για την αντικατάσταση των ελαττωματικών αερόσακων συνεχιστεί με τον ρυθμό που έχει τώρα. Η εταιρία είχε δηλώσει αποθεματικό που έφτανε τα 65.6 δισεκατομμύρια yen –περίπου €531 εκατομμύρια– στο τέλος του Δεκεμβρίου, που σημαίνει ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2017, προβλέπει ότι θα φτάσει τα 49.7 δις yen –περίπου €400 εκατομμύρια-. Εν τω μεταξύ, η Takata ψάχνει σπόνσορες που θα της επιτρέψουν να αυξήσει τα κεφάλαια της και να «βγει» από την όλη υπόθεση ως μία νέα, ποιοτική και αναδιαρθρωμένη εταιρία.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Μαύρη Λίστα

Chalvas

Ανακαλείται χαλβάς

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε από τις αρχές της Αυστραλίας σχετικά με την απόρριψη
Go to Top