ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

tsipras-vouli-960x460

Το παίζουν και ήρωες!

σε Ελλάδα/Πολιτική

Κανένα κράτος δεν μπορεί να θεωρηθεί έστω και υποτυπωδώς ευνομούμενο, όταν το τελευταίο οχυρό των πολιτών του που είναι η δικαιοσύνη, ουσιαστικά είναι ανύπαρκτη.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΠΑΠΑΔΑΤΟ, ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ SAATCHI & SAATCHI ΚΑΙ SENSE INTEGRATED

Ευτυχώς όμως, μέσα σε αυτό τον ξεπεσμό, ήρθε η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας να βάλει μία τάξη, τουλάχιστον ως προς την χρονική διάρκεια, κατά την οποία το κράτος οπερέτα, μπορεί να κρατά όμηρους τους φορολογούμενους πολίτες και επιχειρηματίες. Μία φορολογική ομηρία που αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. και η οποία τροφοδοτούσε στρατιές φοροτεχνικών, δικηγόρων και επίορκων εφοριακών που πολλές φορές εκβίαζαν συμπολίτες μας.
Όμως ουδέν καλό αμιγές κακού. Η απόφαση του ΣτΕ δυστυχώς αθωώνει και όλους εκείνους που είχαν αναγάγει και που συνεχίζουν να ανάγουν τη φοροκλοπή σε επάγγελμα και η οποία φοροκλοπή ανέρχεται σε 11 δις ετησίως. Δεν μπορούμε να απαιτούμε από το κράτος κοινωνικές υπηρεσίες, όταν οι φορολογικές μας οφειλές προς αυτό υπερβαίνουν τα 100 δις ευρώ και οι κατ’ επάγγελμα φοροκλέπτες προβάλλουν ως δικαιολογία ότι οι φορολογικοί συντελεστές είναι υψηλοί.
Και φυσικά οι φορολογικοί συντελεστές – ιδίως των ελεύθερων επαγγελματιών – και άδικοι και υψηλοί είναι. Αλλά ας είναι ειλικρινείς. Όταν οι συντελεστές ήταν χαμηλοί εκείνοι ήταν συνεπείς;
Πάντως, το γεγονός της προσγείωσης του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι μια φιλελεύθερη κυβέρνηση, με κάνει πιο αισιόδοξο. Εξ άλλου, σε πρόσφατη έρευνα του ΣΕΒ, η πλειονότητα των Ελλήνων επιχειρηματιών δήλωσαν ότι είναι αισιόδοξοι για τις οικονομικές εξελίξεις της χώρας. Το χρηματιστήριο από την αρχή του χρόνου είχε άνοδο 29% και τα ελληνικά ομόλογα έχουν τις χαμηλότερες αποδόσεις της τελευταίας 8ετίας.
Εκεί όμως που πας να πάρεις μία ανάσα, παρουσιάζεται ο εφιάλτης που ακούει στο όνομα Βαρουφάκης και έχει το θράσος να μας πηγαίνει πίσω στην εποχή των παράλληλων συμπάντων και νομισμάτων του, χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει πόσο μας κόστισε και σε τι θέση είχαν φέρει τη χώρα οι αρρωστημένες φαντασιώσεις του και η παντελής άγνοια του κυρίου Τσίπρα.
Δεν είναι βέβαια δυνατό να λείψουν και οι επαγγελματίες συνδικαλιστές που εξαναγκάζουν τους μαγαζάτορες να κλείνουν τα μαγαζιά τους τις Κυριακές, ώστε μην τυχόν και βγάλουν κανένα μεροκάματο κάποιοι εκ των εκατοντάδων χιλιάδων άνεργων συμπολιτών μας. Άστα να πάνε.

Σημείωση
Άκουσα ότι στην ΕΤ ανήγειραν μνημείο 23 «πεσόντων», οι οποίοι «έπεσαν» καθ’ ον χρόνο η ΕΤ ήταν κλειστή! Και διερωτήθηκα. Αυτοί οι «πεσόντες» σκόνταψαν κάπου και σκοτώθηκαν, ή πήγαν από καρδιακή προσβολή από το πολύ καθισιό? Τελικά, δεν φτάνει που εκβιαστικά πληρώνουμε τους κυρίους της ΕΤ, αλλά έχουν το θράσος να μας το παίζουν και ήρωες!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top