ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

1

Το 78% περιμένει ακόμα πιο «μαύρες» ημέρες στην οικονομία…

σε Ελλάδα/Κοινωνία/Οικονομία

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια φορολογούμενοι από το νέο τσουνάμι φόρων που έφερε η κυβέρνηση αποτυπώνει έρευνα της ALCO για λογαριασμό του ΕΒΕΑ σύμφωνα με την οποία 7 στους 10 αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους και τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
Το ποσοστό αυτό είναι 10% υψηλότερο από ό,τι στο αντίστοιχο ερώτημα τον Φεβρουάριο του 2014. Επιπλέον, το 21% θεωρεί πως θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε αυτές τις υποχρεώσεις του -το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 10% από την έρευνα του Φεβρουαρίου του 2014-, ενώ το 10% δεν παρείχε κάποια εκτίμηση. Στην έρευνα με τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο» το 89% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι αποφάσεις που έχουν παρθεί θα οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση ενώ το 78% πιστεύει ότι θα χρειαστούν και άλλα, συμπληρωματικά μέτρα για να επιτευχθούν οι στόχοι.
Αντίθετα μόνο 6% των συμμετεχόντων δείχνει να εμπιστεύεται τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης για να οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη και μόνο το 7% πιστεύει ότι η τρέχουσα οικονομική πολιτική είναι σε θέσει να συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων.
«Μαύρες» είναι και οι προβλέψεις των πολιτών για το μέλλον τόσο της ελληνικής οικονομίας όσο και της προσωπικής τους κατάστασης καθώς:
– το 78% των ερωτηθέντων δηλώνει απαισιόδοξο για την οικονομία – μόλις 2% χαμηλότερο ποσοστό σε σχέση με την έρευνα του Φεβρουαρίου – το 14% αισιόδοξο και το 8% επέλεξε να μην απαντήσει.
– το 76% των συμμετεχόντων είναι απαισιόδοξοι για την πορεία των προσωπικών τους οικονομικών, με μόλις 3% βελτίωση από τη προηγούμενη έρευνα, ενώ το 16% των συμμετεχόντων διατηρούν θετική στάση και το 8% δεν διατύπωσε κάποια άποψη.
Σχολιάζοντας την έρευνα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος δήλωσε ότι «και από την τελευταία έρευνα του Επιμελητηρίου διαφάνηκε ότι το μίγμα της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια βυθίζει την οικονομία στην ύφεση. Για μια ακόμη φορά επιμένουμε στην ανάγκη προώθησης και υλοποίησης αναπτυξιακών μέτρων που θα δώσουν μια νέα πνοή στην αγορά».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top