ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

73a8876

Το «West Side Story» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

σε Ελλάδα/Πολιτισμός

Tην πιο επιτυχημένη μουσικοχορευτική παράσταση του φετινού καλοκαιριού, το λαμπερό «West Side Story» της Καμεράτα, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στο Μέγαρο όσοι δεν πρόλαβαν να το δουν…
Το «West Side Story» ανεβαίνει για πέντε μόνο παραστάσεις στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη το Σάββατο 15, την Κυριακή 16, την Τετάρτη 19, την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου (με πρόζα στα ελληνικά, τραγούδια στα αγγλικά και ελληνικούς υπέρτιτλους). Η εντυπωσιακή συμπαραγωγή του ΜΜΑ, του Ελληνικού Φεστιβάλ και της Καμεράτα που μάγεψε το κοινό με τους έντονους ρυθμούς και τη νεανική της φρεσκάδα, πραγματοποιείται χάρη στην ειδική χορηγία της Dior και στην ευγενική υποστήριξη του Eλληνικού Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων του London School of Economics [LSE Hellenic Alumni Association].
Το αεικίνητο ορχηστρικό σύνολο που δρέπει δάφνες εντός και εντός ελληνικών συνόρων, υπό την καθοδήγηση του διεθνώς καταξιωμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου (15, 16 & 19/10), θα αναμετρηθεί και πάλι με την απαιτητική, γεμάτη εναλλαγές, παρτιτούρα του σπουδαίου αρχιμουσικού και συνθέτη Λέοναρντ Μπερνστάιν, ο οποίος σφράγισε ανεξίτηλα την ιστορία της μουσικής του 20ού αιώνα, γράφοντας ίσως το διασημότερο θεατρικό (Μπρόντγουεϊ, 1957) αλλά και κινηματογραφικό (10 όσκαρ, 1961) μούζικαλ όλων των εποχών. Στο λιμπρέτο του Άρθουρ Λώρεντς, η σαιξπηρική ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας μεταμορφώνεται στο συγκλονιστικό αφήγημα ενός σύγχρονου τραγικού έρωτα, ενώ οι στίχοι του Στήβεν Σόντχαϊμ μετατρέπονται σε ουσιαστικό δραματουργικό στοιχείο, με τον χορό να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής.
Στο «West Side Story» της Καμεράτα τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο Γιώργος Πέτρου, ο οποίος έχει κάνει επίσης τη μετάφραση του έργου, και ο Αμερικανός Τζον Τοντ, πολυβραβευμένος σπεσιαλίστας του είδους, που είναι και ο χορογράφος της παράστασης. Τα σκηνικά σχεδίασε ο γνωστός σκηνοθέτης και σκηνογράφος Πάρις Μέξης, ενώ τα κοστούμια είναι της Γεωργίνας Γερμανού. Στους φωτισμούς, ο Γιώργος Τέλλος και στη διδασκαλία πρόζας, ο Παντελής Δεντάκης.
Οι μουσικοί του αγαπημένου συνόλου πλαισιώνουν έναν πολυμελή θίασο νεαρών τραγουδιστών, χορευτών και ηθοποιών. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται η Μαρίνα Σάττι (Μαρία), ο Γιάννης Καλύβας (Τόνυ), ο Ιάσονας Μανδηλάς (Ριφ) και η Ελένη Σταμίδου (Ανίτα).

Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου (15, 16, 19/10), Νίκος Λαάρης (20, 21/10). Σκηνοθεσία: Γιώργος Πέτρου – Τζον Τοντ. Σκηνικά: Πάρις Μέξης. Κοστούμια: Γεωργίνα Γερμανού. Χορογραφία: Τζον Τοντ. Διδασκαλία πρόζας: Παντελής Δεντάκης.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα
Ημερομηνίες παραστάσεων: Σάββατο 15 Οκτωβρίου, ώρα 20:00. Κυριακή 16 Οκτωβρίου, ώρα 17:00. Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, ώρα 20:00. Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ώρα 20:00. Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ώρα 20:00.
Τιμές εισιτηρίων: 12 € (Ζώνη Γ), 22 € (Ζώνη Β), 28 € (Ζώνη Α), 40 € (Διακεκριμένη Ζώνη)
Πληροφορίες: Τηλ.: 210 72.82.333

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top