ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

toyrismos

800.000 οι άμεσα και έμμεσα απασχολούμενοι στον τουρισμό

σε Ελλάδα/Οικονομία

Οι άμεσα και έμμεσα απασχολούμενοι στον τουρισμό προσεγγίζουν τους 800.000, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης, ενώ πρόσθεσε ότι ο αριθμός αυτός έχει τη δυναμική να υπερβεί το ένα εκατομμύριο έως το 2021.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Πέμπτη, ο κ. Ανδρεάδης επεσήμανε ότι μεγάλο μέρος των δημόσιων εσόδων και σημαντικό μέρος των εσόδων των Ταμείων, οφείλεται στις εισφορές και τους αυξημένους φόρους που απέδωσαν οι επιχειρήσεις του τουρισμού. Βάσει στοιχείων που παρέθεσε, η συμμετοχή του τουρισμού στο ΑΕΠ, παρά την εποχικότητά του, φτάνει στο Νότιο Αιγαίο το 68%, στην Κρήτη το 52% και στα Ιόνια το 58%.
Ο κ. Ανδρεάδης στάθηκε και στο ιστορικό υψηλό των αφίξεων, ωστόσο διευκρίνισε ότι, από την άλλη πλευρά, είναι μάλλον βέβαιο ότι τα έσοδα φέτος δεν θα ακολουθήσουν παράλληλη πορεία με αυτή των αφίξεων. Όπως εξήγησε, «αναμένουμε τα επίσημα στοιχεία ώστε να ξέρουμε το μέγεθος της απόκλισης από το 2015».
Επεσήμανε δε ότι οι πραγματικοί παράγοντες που επηρέασαν τα έσοδα φέτος είναι η υπερφορολόγηση, η πανευρωπαϊκή τάση μείωσης της Μέσης Τουριστικής Δαπάνης, ο μειωμένος χρόνος παραμονής στη χώρα μας και οι εκπτώσεις στις οποίες προχώρησαν οι επιχειρήσεις ώστε να μπορέσουν να προσελκύσουν κομμάτι της ζήτησης των πελατών τελευταίας στιγμής.
Σε ό,τι αφορά το 2017, ανέφερε ότι η ζήτηση φαίνεται να είναι αυξημένη.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top