ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Quattroporte

Maserati: Ανάκληση σε Ghibli και Quattroporte

σε Μαύρη Λίστα

Η ανάκληση αφορά αρχικά την Αμερικάνικη αγορά, ωστόσο δεν θα μας κάνει εντύπωση αν πληροφορηθούμε πως τελικά αφορά και τον υπόλοιπο πλανήτη. Σύμφωνα λοιπόν με την Υπηρεσία Εθνικών Οδών της Αμερικής, το πατάκι στην πλευρά του οδηγού μπορεί να μπλεχτεί με το γκάζι με αποτέλεσμα να μην το αφήνει ελεύθερο και κατά συνέπεια να προκαλέσει ανεπιθύμητη επιτάχυνση. Εν συνεχεία αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα ατύχημα με αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Πιο συγκεκριμένα, η Υπηρεσία ανακοίνωσε: «Το πιαστράκι στο πατάκι του οδηγού μπορεί να σπάσει, αφήνοντας το πατάκι ελεύθερο, με αποτέλεσμα να υπάρχει η πιθανότητα να παγιδευτεί με το γκάζι». Τα αυτοκίνητα που θα πρέπει να ελεγχθούν είναι Ghibli και Quattroruote παραγωγής 2014-2016 και κατασκευής από 1η Φεβρουαρίου του 2013 έως 30 Νοεμβρίου 2015. Οι ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων θα ειδοποιηθούν από την Maserati και οι dealer θα φροντίσουν ώστε να διορθωθούν τα πατάκια και πιθανώς το κάλυμμα από το πεντάλ του γκαζιού.
Οι όποιες βελτιώσεις θα γίνουν χωρίς κόστος από την πλευρά των ιδιοκτητών. Η ανάκληση αναμένεται να ξεκινήσει στις 29 Απριλίου του 2016. Η ανάκληση αφορά 28.235 οχήματα και ακολουθεί αυτή που έγινε τον Οκτώβριο όταν και 984 αυτοκίνητα, Quattroporte GTS V8 του 2014 ανακλήθηκαν με πιθανότητα πυρκαγιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Μαύρη Λίστα

Chalvas

Ανακαλείται χαλβάς

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε από τις αρχές της Αυστραλίας σχετικά με την απόρριψη
Go to Top