ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

8_

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση εξακολουθεί να ανέχεται τις αθλιότητες στο ΑΠΘ

σε Αρθροσκόπιο/Ελλάδα/Πολιτική

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τα «όσα συντελούνται στο ΑΠΘ» κατέθεσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον κυβέρνηση ότι «εξακολουθεί να ανέχεται τις αθλιότητες που συντελούνται στο Αριστοτέλειο», επισημαίνοντας ότι «ενώ η Σύγκλητος έχει απευθύνει έκκληση για την προστασία του Πανεπιστημίου και ενώ εκδόθηκαν σχετικές εισαγγελικές παραγγελίες, ο αρμόδιος υπουργός -σύμφωνα με δημοσιεύματα- διέταξε τις αστυνομικές αρχές να μην παρέμβουν».
«Ήδη συντελούνται από τους καταληψίες ζημιές στο χώρο του Πανεπιστημίου, αλλά και επιθέσεις σε λεωφορεία και δημόσια κτίρια της Θεσσαλονίκης», σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ και καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν συμφωνεί με τον κ. Τόσκα ότι είναι απολύτως ελεγχόμενη η κατάσταση.
Ζητεί ακόμη από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει «εάν ισχύουν τα δημοσιεύματα για εντολή του υπουργού να μην επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις, εάν εγκρίνει μια τέτοια εντολή και εάν θεωρεί ότι, μετά από όλα αυτά, γεννούνται ποινικές ευθύνες».
Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει τέλος την «υποβάθμιση που υφίσταται το Πανεπιστήμιο και την επιβάρυνση των πολιτών από το οικονομικό κόστος των ζημιών» και καλεί τον Πρωθυπουργό να απαντήσει «εάν θεωρεί παρακρατική τη συμπεριφορά των ομάδων αυτών και εάν πιστεύει ότι μπορεί να έχουμε ουσιαστική Δημοκρατία χωρίς ασφάλεια των πολιτών».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Αρθροσκόπιο

3_

Γιατί βιαζόταν;

Ήταν λογικό και αυτονόητο ότι μετά τον φονικό σεισμό που έλαβε χώρα
Go to Top