ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

3_

Μπαράζ εφόδων της Οικονομικής Αστυνομίας για «μαύρη εργασία» και αποδείξεις

σε Ελλάδα/Κοινωνία/Μαζί τα φάγαμε

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησαν κατά το χρονικό διάστημα 19 έως 26/11/2016 ελέγχους σε επιχειρήσεις-καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε ιατρεία, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Συνολικά διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 12 επιχειρήσεις-καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια) και τρία ιατρεία, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε δύο περιπτώσεις και πιο συγκεκριμένα:
Σε καφετέρια, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 46 αποδείξεων λιανικής πώλησης και κατελήφθησαν να απασχολούνται 9 εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επεδείχθησαν οι πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Σε εστιατόριο-ψητοπωλείο, διαπιστώθηκε να απασχολούνται 17 εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επεδείχθησαν οι πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Για αυτές τις παραβάσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΙΚΑ, ΣΕΠΕ) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών προστίμων.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top